• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vietnamská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Vietnamská polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vietnamská polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Vývar
    • 3
      kg morková kost
    • 600
      g hovězí maso (pupek, hrudí, žebro)
    • 50
      g zázvor čerstvý
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr (palmový nebo třtinový)
    • 3
      snítka badyán
    • 2
      ks skořice
    • 3
      ks kardamom
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžička koriandrová semínka
  • Servírování
    • 250
      g rýžové nudle
    • 200
      g výhonky mungo
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      svazek jarní cibulka (pouze zelná část nasekaná na drobnější kousky)
    • 2
      svazek kardamom čerstvý
    • 1
      svazek bazalka thajská (hung que)
    • 1
      svazek bylinky thajské

Postup přípravy receptu

1
Hovězí kosti vložte do většího hrnce a naplňte vodou. Přiveďte k varu a vařte 8 minu, dokud nahnědlá pěna nevyplave na povrch hladiny. Poté slijte a znovu kosti zalijte vodou. Toto opakujte až 3x. Vietnamský vývar má být vždy čirý. Když máte kosti omyté a zbavené nečistot, zalijte je znovu vodou a přidejte jednu olopanou cibuli překrojenou na polovinu, sůl a palmový cukr. Přiveďte k varu a táhněte odklopené na mírném ohni minimálně 3 hodiny. Na pánvi nasucho orestujte oloupanou, na polovinu překrojenou cibuli a zázvor nakrájený na plátky. Přidejte badýan, skořici, kardamon, hřebíček a koriandr a do zlatohněda orestujte. Z cibule oškrábejte spálenou část a všechny ingredience vložte k vývaru. Cibuli vyndejte před dokončením, mohla by vývar zakalit. Podle potřeby osolte, oslaďte a okořeňte. Hovězí maso vařte doměkka, vychlaďte a nakrájejte na tenké plátky. Nudle před vařením nechte namočné ve vodě po dobu 20 - 30 minut. Vařte je na způsob al dente neboli na skus, v polévce ještě změknou. Do misek rozdělte nudle, plátky masa a červené cibule. Přidejte nasekanou cibulku, blanšírované mungo výhonky a bylinky. Přelijte vývarem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Levná čočková polévka

Levná čočková polévka

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Pho
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Bazalka Bylinky Červená cibule Cibule Cukr Hovězí maso Hřebíček Jarní cibulka Kardamom Koriandrová semínka Morková kost Rýžové nudle Skořice Sůl Výhonky mungo Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Ledový salát s krutony

Ledový salát s krutony

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
23
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
21
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Vídeňský krém
Vídeňský krém
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček Bún chả
Vietnamský bůček Bún chả
  • Recepty.cz
  • Vietnamská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact