• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vietnamská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Vietnamská polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vietnamská polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Vývar
    • 3
      kg morková kost
    • 600
      g hovězí maso (pupek, hrudí, žebro)
    • 50
      g zázvor čerstvý
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr (palmový nebo třtinový)
    • 3
      snítka badyán
    • 2
      ks skořice
    • 3
      ks kardamom
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžička koriandrová semínka
  • Servírování
    • 250
      g rýžové nudle
    • 200
      g výhonky mungo
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      svazek jarní cibulka (pouze zelná část nasekaná na drobnější kousky)
    • 2
      svazek kardamom čerstvý
    • 1
      svazek bazalka thajská (hung que)
    • 1
      svazek bylinky thajské

Postup přípravy receptu

1
Hovězí kosti vložte do většího hrnce a naplňte vodou. Přiveďte k varu a vařte 8 minu, dokud nahnědlá pěna nevyplave na povrch hladiny. Poté slijte a znovu kosti zalijte vodou. Toto opakujte až 3x. Vietnamský vývar má být vždy čirý. Když máte kosti omyté a zbavené nečistot, zalijte je znovu vodou a přidejte jednu olopanou cibuli překrojenou na polovinu, sůl a palmový cukr. Přiveďte k varu a táhněte odklopené na mírném ohni minimálně 3 hodiny. Na pánvi nasucho orestujte oloupanou, na polovinu překrojenou cibuli a zázvor nakrájený na plátky. Přidejte badýan, skořici, kardamon, hřebíček a koriandr a do zlatohněda orestujte. Z cibule oškrábejte spálenou část a všechny ingredience vložte k vývaru. Cibuli vyndejte před dokončením, mohla by vývar zakalit. Podle potřeby osolte, oslaďte a okořeňte. Hovězí maso vařte doměkka, vychlaďte a nakrájejte na tenké plátky. Nudle před vařením nechte namočné ve vodě po dobu 20 - 30 minut. Vařte je na způsob al dente neboli na skus, v polévce ještě změknou. Do misek rozdělte nudle, plátky masa a červené cibule. Přidejte nasekanou cibulku, blanšírované mungo výhonky a bylinky. Přelijte vývarem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka Petra Velikého

Polévka Petra Velikého

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Pho
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Bazalka Bylinky Červená cibule Cibule Cukr Hovězí maso Hřebíček Jarní cibulka Kardamom Koriandrová semínka Morková kost Rýžové nudle Skořice Sůl Výhonky mungo Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šumavský králík

Šumavský králík

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

76
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
60
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
37
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
33
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy Mishala z Love Islandu nahoře bez: „To přeháníš, ne?“ reagoval partner!

Sexy Mishala z Love Islandu nahoře bez: „To přeháníš, ne?“ reagoval partner!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Vídeňský krém
Vídeňský krém
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček Bún chả
Vietnamský bůček Bún chả
  • Recepty.cz
  • Vietnamská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact