• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vídeňský zákusek II.
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňský zákusek II.

autor: rotvigg
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňský zákusek II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Pomerančový krém
    • 0,25
      l pomerančový džus
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 60
      g škrobová moučka
  • Vanilkový krém
    • 3
      dl mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 125
      g máslo
    • 6
      lžíce moučkový cukr
  • Ještě potřebujeme
    • dětské piškoty
    • 0,25
      l pomerančový džus
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme žlouty z cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva, přimícháme sníh. Upečeme. Po vychladnutí potřeme pomerančovým krémem: do litru džusu vmícháme 6 lžic moučkového cukru a 60 g škrobové moučky, uvaříme hustou kaši a horkou rozetřeme na piškot.
2
Po vychladnutí potřeme vanilkovým krémem: uvaříme pudink ze 3 dcl mléka, 1 vanilkového cukru a 1 pudinku. Zvlášť utřeme do pěny 125 g másla se 6 lžícemi moučkového cukru a po částech zašleháme vychladlý pudink. Do krému naskládáme piškoty lehce namočené asi ve 1/4 litru pomerančového džusu smíchaného se 2 lžícemi rumu. Moučník pocákáme čokoládovou polevou
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Vídeňský krém

Vídeňský krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 1. 7. 2008 11:52

    Recept mám po babičke, tá piekla vynikajúco a tie staré rodinné recepty sú naše najobľúbenejšie.

  • Ladislav Dorazin | 1. 7. 2008 09:58

    Samozřejmě Terezko,že se nezlobím,asi jsem se přehlídnul,díval jsem se,tak se omlouvám.Ten recept mi dal kamarád a říkal,že je moc dobrý,tak je na každém z nás,jestli ho bude chtít vyzkoušet.Krásný den všem!!

  • Oldřich Gargulák | 1. 7. 2008 09:17

    Je to opravdu podobné, původ dost možná z jednoho zdroje doznal častým přepisováním jistých rozdílů, např.: 1,25ml (olej a mléko)t.j.25kapek, ale všichni asi pochopili, že jde o překlep.

  • marie chocholová | 1. 7. 2008 09:06

    Dělá se to na plech,kolegyně to přinesla minulý týden na narozeniny do práce,nebylo to špatné,ale taky žádný zázrak.

  • Tereza J. | 1. 7. 2008 08:46

    Asi budem za rýpalku, ale tento recept až na maličké detaily som tu už dávnejšie vložila pod názvom Vídeňský zákusek. Ale p. Ladislav sa dúfam za moje upozornenie hnevať nebude, však ?

  • Jana Remková | 30. 6. 2008 22:16

    200 g mouky,4 vajíčka,250 g písek cukr,to bude Kláro na plech.Vypadá to,že toho bude hodně.

  • Ladislav Dorazin | 30. 6. 2008 22:13

    Ještě k tomu receptu,Kláro.Já jsem ho tady vložil ale přiznám se,že ještě nemám vyzkoušený,rozhodně bych to ale dal na plech,bude to myslím větší zákusek.Musím se poptat kamaráda,co mi napsal ten recept.Prý,vyzkoušej,je to moooc dobré,tak uvidíme.

  • Ladislav Dorazin | 30. 6. 2008 22:10

    Myslím,že je to na plech,ne do koláčové formy.Taky se na to zrovna dívám,vypadá to super,co?

  • Klára Keselyova | 30. 6. 2008 21:55

    Dobre to vypadá, len neviem, ten liter + 1/4 nie je veľa? Zdá sa mi, že je to malá koláčová forma, nie plech. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Pomerančový džus Prášek do pečiva Škrobová moučka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

133
Porn Star Martini
Porn Star Martini
32
Arabský chléb - Pide
Arabský chléb - Pide
26
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.
24
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
19
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Vídeňský zákusek II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact