• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vídeňský zákusek II.
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňský zákusek II.

autor: rotvigg
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňský zákusek II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Pomerančový krém
    • 0,25
      l pomerančový džus
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 60
      g škrobová moučka
  • Vanilkový krém
    • 3
      dl mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 125
      g máslo
    • 6
      lžíce moučkový cukr
  • Ještě potřebujeme
    • dětské piškoty
    • 0,25
      l pomerančový džus
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme žlouty z cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva, přimícháme sníh. Upečeme. Po vychladnutí potřeme pomerančovým krémem: do litru džusu vmícháme 6 lžic moučkového cukru a 60 g škrobové moučky, uvaříme hustou kaši a horkou rozetřeme na piškot.
2
Po vychladnutí potřeme vanilkovým krémem: uvaříme pudink ze 3 dcl mléka, 1 vanilkového cukru a 1 pudinku. Zvlášť utřeme do pěny 125 g másla se 6 lžícemi moučkového cukru a po částech zašleháme vychladlý pudink. Do krému naskládáme piškoty lehce namočené asi ve 1/4 litru pomerančového džusu smíchaného se 2 lžícemi rumu. Moučník pocákáme čokoládovou polevou
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Vídeňský krém

Vídeňský krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 1. 7. 2008 11:52

    Recept mám po babičke, tá piekla vynikajúco a tie staré rodinné recepty sú naše najobľúbenejšie.

  • Ladislav Dorazin | 1. 7. 2008 09:58

    Samozřejmě Terezko,že se nezlobím,asi jsem se přehlídnul,díval jsem se,tak se omlouvám.Ten recept mi dal kamarád a říkal,že je moc dobrý,tak je na každém z nás,jestli ho bude chtít vyzkoušet.Krásný den všem!!

  • Oldřich Gargulák | 1. 7. 2008 09:17

    Je to opravdu podobné, původ dost možná z jednoho zdroje doznal častým přepisováním jistých rozdílů, např.: 1,25ml (olej a mléko)t.j.25kapek, ale všichni asi pochopili, že jde o překlep.

  • marie chocholová | 1. 7. 2008 09:06

    Dělá se to na plech,kolegyně to přinesla minulý týden na narozeniny do práce,nebylo to špatné,ale taky žádný zázrak.

  • Tereza J. | 1. 7. 2008 08:46

    Asi budem za rýpalku, ale tento recept až na maličké detaily som tu už dávnejšie vložila pod názvom Vídeňský zákusek. Ale p. Ladislav sa dúfam za moje upozornenie hnevať nebude, však ?

  • Jana Remková | 30. 6. 2008 22:16

    200 g mouky,4 vajíčka,250 g písek cukr,to bude Kláro na plech.Vypadá to,že toho bude hodně.

  • Ladislav Dorazin | 30. 6. 2008 22:13

    Ještě k tomu receptu,Kláro.Já jsem ho tady vložil ale přiznám se,že ještě nemám vyzkoušený,rozhodně bych to ale dal na plech,bude to myslím větší zákusek.Musím se poptat kamaráda,co mi napsal ten recept.Prý,vyzkoušej,je to moooc dobré,tak uvidíme.

  • Ladislav Dorazin | 30. 6. 2008 22:10

    Myslím,že je to na plech,ne do koláčové formy.Taky se na to zrovna dívám,vypadá to super,co?

  • Klára Keselyova | 30. 6. 2008 21:55

    Dobre to vypadá, len neviem, ten liter + 1/4 nie je veľa? Zdá sa mi, že je to malá koláčová forma, nie plech. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Pomerančový džus Prášek do pečiva Škrobová moučka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Fofrperník

Fofrperník

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

119
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
101
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
99
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Vídeňský zákusek II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact