• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vídeňský zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňský zákusek

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňský zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1,25
      ml rostlinný olej
    • 1,25
      ml mléko
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 1
      l pomerančový džus
    • 2
      ks zlatý klas
    • 6
      lžíce cukr
  • Ozdoba
    • 3
      dl pomerančový džus
    • 5
      dl smetana ke šlehání
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky
    • 3
      balíček cukrářské piškoty
    • hnědý rum
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Přísady na těsto společně dobře prošleháme, těsto vlejeme na plech a upečeme. Necháme na plechu vychladnout.
2
Džus přivedeme s cukrem k varu (asi 2 dl z něj odlejeme), vlejeme ve zbytku džusu rozmíchané Zlaté klasy a uvaříme hustý krém. Teplý krém vlejeme na těsto a v chladu necháme dobře ztuhnout.
3
Potom na něj natřeme dotuha vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Piškoty namáčíme v džusu s rumem a skládáme těsně vedle sebe na šlehačku. Vrch ozdobíme polevou cik-cak. Řezy krájíme podle piškotů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Vídeňský krém

Vídeňský krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 12. 9. 2007 13:41

    Simonka, máte to tam napísané - prešľahať - nie premiešať. Takže dáte ingrediencie do misy a šľahačom prešľaháte :)))

  • Simona Štanclová | 12. 9. 2007 13:05

    Není mi jasné, co to znamená prošlehat těsto - znamená tu utřít vejce s cukrem a olejem nebo pouze všechny přísady promíchat bez šlehání.Děkuji

  • Marcela | 1. 2. 2007 10:11

    Vynikající, musela jsem všem v práci dát recept. Dávám 1*!!!!

  • Zdeňka | 15. 11. 2006 19:10

    Díky,paní Terezko,už jsem o tom uvažovala,že si to kilové balení koupím,ale ještě pořád jsem měla Zlaté klasy.Teď jsem použila poslední,ale protože hodně peču,myslím,že nebudu mít problém velké balení spotřebovatA ty dvoubarevné ořechové kuličky určitě vyzkouším.

  • Airan | 14. 11. 2006 19:07

    Hotovo:-) Vrele doporucuji, kdo byl nadseny z receptu na zrave rezy tady opet si prijde na sve. Moucnik je vyborny, priprava je rychla a pokud si sezenete par malych pomocniku jako ja, je to raz na raz:-)))

  • Tereza Jarčušková | 14. 11. 2006 15:02

    Zdenka, u nás predávajú normálne 40g balenie, ale kúpte aj veľké balenie, využijete a miniete ho, veď len na tomto webe je dosť receptov so zlatým klasom. Použijete ho aj na dukátové buchtičky, má dlhú záruku.

  • Zdeňka | 14. 11. 2006 14:09

    Krémový prášek se prodává v Globusu,bohužel jenom kilové balení.Menší jsem zatím nikde neviděla.Zlaté klasy si vozím ze Slovenska,bohužel jsem tam už 3 roky nebyla.

  • Tereza Jarčušková | 14. 11. 2006 13:43

    Anonym pozor na pudingy, musíte zvýšiť množstvo, Zlatý klas je podstatne tuhší.

  • Kuchařka on-line | 14. 11. 2006 13:29

    Slovník pojmů - Výrobce: Amylon, Havlíčkův Brod

  • Anonym | 14. 11. 2006 13:29

    teda toto móóóc láká můj mlsný jazýček,musím co nejdřív vyzkoušet. a ty klasy jednoduše nahradím pudinkem na jaký budu mít zrovna chuť.o)))

  • Tereza Jarčušková | 14. 11. 2006 13:26

    Airan, pri najbližšej návšteve Prahy môžem zásoby doplniť :))) Gabika, nepamätám sa, m§žem pozrieť v obchode.

  • Airan | 14. 11. 2006 12:55

    Zakusek vypada tak velice lakave, ze bych se do toho dneska dala. Nejaky ten Zlaty klas jeste mam:-)))

  • Gábina Houšková | 14. 11. 2006 08:32

    Terezko, nevíte od jakého českého výrobce je ten Krémový prášek?

  • Tereza Jarčušková | 14. 11. 2006 07:14

    Zlatý klas v Čechách nahraďte Krémovým práškem, neviem , či ho všade dostať. Nie je to puding, aj keď podstata je tá istá. Ak by ste použili puding, nestačia 2 ks, pridajte ešte1/2 - 1 sáčok, závisí aký hustý je puding. Ten krémový prášek dostať aj u nás a je vyrábaný v Čechách.

  • Kuchařka on-line | 13. 11. 2006 20:06

    Zkuste nahlédnout do Slovníku pojmů... Zlatý klas - nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas).

  • ANULIK | 13. 11. 2006 19:31

    Tieto rezy som piekla prvý krát v nedeľu. Bála som sa, ale dopadlo to nad moje očakávanie. Použila som 3 smotany v prášku,4,5 dcl mlieka ,2 stužovače. Piškoty krásne sedeli na šľahačke a veľmi pekne sa dal zákusok krájať. Nie je to presladené a vychladnuté sú osviežujúce.treba vyskúšať!

  • Marta | 13. 11. 2006 16:29

    Mám dotaz, co jsou to zlaté klasy, že by puding?

  • Pavla Balcárková | 13. 11. 2006 15:04

    Co jsou prosím Zlaté klasy?

  • Tereza Jarčušková | 13. 11. 2006 12:49

    Pani Hanka, už odpovedala za mňa Gabika. Piškóty len zľahka namočte do džúsu s rumom. Ja si to nalejem do taniera, ponorte a ihneď vytiahnite von , netreba to tam nechávať ani otáčať. Piškóty potom ostanú vcelku. Koláč režete podľa piškót, teda rezy sú také veľké ako piškóty.

  • Hana Rožníčková | 13. 11. 2006 11:08

    Díky Gábino, mám oba recepty vytištěné a jeden z nich určitě vyzkouším.

  • Gábina Houšková | 13. 11. 2006 10:38

    Hanko, dělám podobné řezy - lambada III. KDyž ty piškoty jen lehce namočíte, tak se nic nestane a nebudou rozmočené.

  • Hana Rožníčková | 13. 11. 2006 10:16

    Terezko, zkoušela jste tento moučník? Co by se stalo, kdyby se piškoty daly na krém? Mám strach, aby se polorozmočené piškoty snesly s ušlehanou šlehačkou. Nezlobte se, že mám hloupé otázky...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Cukrářské piškoty Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Pomerančový džus Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Zlatý klas Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

40
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
30
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
28
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
24
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Houbařka Kateřina Brožová se raduje: Hurá rostou!

Houbařka Kateřina Brožová se raduje: Hurá rostou!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Vídeňský zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact