• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
4fotografie
Nahrát fotku
 

Telecí řízek v trojobalu je klasikou rakouské kuchyně. Dozlatova osmažené jemné maso je prostě vynikající, zvlášť když si k němu dáte poctivou bramborovou kaši a ozdobíte jej plátkem citronu.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g telecí kýta
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka na obalení
    • máslo přepuštěné - na smažení
    • 1
      ks citron
    • 1
      kg brambory typ C
    • 200
      ml smetana 12%
    • 100
      g máslo + k podávání

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na plátky silné asi 3 cm. Plátky prořízněte tak, abyste je mohli rozevřít jako knihu. Naklepejte je dotenka a nožem nařízněte blanky na okrajích, aby se řízek během smažení nekroutil.

RADA: Jak připravit ten nejlepší řízek?

2
Maso z obou stran osolte a opepřete. Obalte je v klasickém trojobalu: nejprve v mouce, poté v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance, tu zlehka k masu přimáčkněte, aby při smažení neopadávala.
3
Přepuštěné máslo rozehřejte v pánvi a řízky v něm z obou stran pozvolna smažte dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
4
Hotový řízek položte na papírovou utěrku či ubrousek a odsajte přebytečný tuk. Podávejte s citronem na dochucení a bramborovou kaší.
5
Kaše: Brambory oloupejte, pokrájejte na menší kusy a vařte v osolené vodě 20 minut. Slijte je a rozšťouchejte, pak metličkou rozšlehejte. Mezitím ohřejte smetanu. Do horkých brambor vhoďte máslo a přilévejte smetanu a šlehejte tak dlouho, dokud kaše nebude jemná a hladká. Podávejte ji k řízku přelitou rozpuštěným máslem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Citronový kuřecí řízek z Ameriky

Citronový kuřecí řízek z Ameriky

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citron Hladká mouka Máslo Pepř mletý Smetana 12% Strouhanka Sůl Telecí kýta Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Langoše

Langoše

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Bedly na kmíně

Bedly na kmíně

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

44
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
33
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
23
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
19
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
18
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Legendární herečka Diane Keatonová (†79):  Příčina smrti odhalena!

Legendární herečka Diane Keatonová (†79): Příčina smrti odhalena!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou
Vídeňský bramborový salát s kysanou…
Vídeňský krém
Vídeňský krém
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek se smetanovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact