• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
4fotografie
Nahrát fotku
 

Telecí řízek v trojobalu je klasikou rakouské kuchyně. Dozlatova osmažené jemné maso je prostě vynikající, zvlášť když si k němu dáte poctivou bramborovou kaši a ozdobíte jej plátkem citronu.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g telecí kýta
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka na obalení
    • máslo přepuštěné - na smažení
    • 1
      ks citron
    • 1
      kg brambory typ C
    • 200
      ml smetana 12%
    • 100
      g máslo + k podávání

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na plátky silné asi 3 cm. Plátky prořízněte tak, abyste je mohli rozevřít jako knihu. Naklepejte je dotenka a nožem nařízněte blanky na okrajích, aby se řízek během smažení nekroutil.

RADA: Jak připravit ten nejlepší řízek?

2
Maso z obou stran osolte a opepřete. Obalte je v klasickém trojobalu: nejprve v mouce, poté v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance, tu zlehka k masu přimáčkněte, aby při smažení neopadávala.
3
Přepuštěné máslo rozehřejte v pánvi a řízky v něm z obou stran pozvolna smažte dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
4
Hotový řízek položte na papírovou utěrku či ubrousek a odsajte přebytečný tuk. Podávejte s citronem na dochucení a bramborovou kaší.
5
Kaše: Brambory oloupejte, pokrájejte na menší kusy a vařte v osolené vodě 20 minut. Slijte je a rozšťouchejte, pak metličkou rozšlehejte. Mezitím ohřejte smetanu. Do horkých brambor vhoďte máslo a přilévejte smetanu a šlehejte tak dlouho, dokud kaše nebude jemná a hladká. Podávejte ji k řízku přelitou rozpuštěným máslem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Citronový kuřecí řízek z Ameriky

Citronový kuřecí řízek z Ameriky

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citron Hladká mouka Máslo Pepř mletý Smetana 12% Strouhanka Sůl Telecí kýta Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Mrkvánky

Mrkvánky

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

30
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
22
Špenátové palačinky se špenátovou náplní
Špenátové palačinky se…
21
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
21
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Lucie Benešová odhalila rodinné album: 20 let frnklo jako voda!

Lucie Benešová odhalila rodinné album: 20 let frnklo jako voda!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou
Vídeňský bramborový salát s kysanou…
Vídeňský krém
Vídeňský krém
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek se smetanovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact