• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňský řízek

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks telecí řízek (po 150g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 100
      g strouhanka
    • rostlinný olej na smažení
    • 1
      ks citron nakrájený na plátky
    • petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa omyjeme a očistíme od blanek a tuku. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
2
V hlubokém talíři rozkvedláme vejce s mlékem. Do druhého nasypeme mouku a do třetího prosátou strouhanku. Řízky obalujeme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pečlivě přitlačíme, aby obal neopadával.
3
V pánvi rozpálíme tuk a dozlatova na něm osmahneme řízky. Hotové plátky masa položíme na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk.
4
Řízky ozdobíme plátky citronu a snítkou petrželky.
5
Podáváme s vařenými brambory, kaší nebo bramborovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hotak.mi | 25. 1. 2013 10:34

    Z.P. jsi magooor :-! jdi si hrát na chytrýho jinam :-$

  • Gastonperrier | 18. 11. 2012 11:59

    Souhlas se Z.P.

  • Trafo | 20. 7. 2012 22:37

    Božínku, nejste Vy náhodou držitelem univerzálního patentu na Vídeňský řízek? Vsadil bych se, že Váš prapraděda ho vynalezl a servíroval ještě starýmu Franzi Josefovi v Schönbrunnu

  • mirek | 7. 3. 2012 16:20

    máš uplnou pravdu !!!!!!!!!!!! jen pitomec smaží v.r. na oleji. 8-)

  • Z.P. | 24. 12. 2011 17:45

    Promiňte, ale tohle je klasicky česká sprzněná varianta řízku. Vezmu to od shora. Na syrové maso žádný citron nekapeme. Mletý pepř je u Vídeňského řízku používán bílý. Do rozšlehaného vejce se nedává mléko. Krupicovou kaši si uvařte jindy. Strouhanka se dělá z vláčných rohlíků, nemá být suchá, aby nenasávala tuk jako pominutá. A v žádném pípadě se "nevtlačuje" do masa, aby neopadávala :-) Kam na tyhle fory autoři chodí, to jen žasnu :-) Smažíme na přepuštěném másle, (máslo s odstraněnou syrovátkou). Tak asi tak nějak. Cokoliv jiného nemá s Vídeňákem nic společného. A dobrou chuť. Internet fakt snese všechno, bohužel.

  • recepty | 9. 12. 2011 10:39

    ak by ste chceli aj dalsie recepty na rezne tak ic najdete na stranke http://recepty.ajtu.sk dobru chut

  • Simča Sládková | 17. 1. 2010 17:10

    Jo jo, klasika a moc dobrá. Jen ta petrželka mi dnes chybí.... Ale jinak samozřejmě výborné....

  • blanka suarezova | 19. 10. 2009 02:22

    Misto strouhanky ze suchych rohliku zkuste udelat strouhanku z cerstvych, ale zmrazenych rohliku. Obal je takto chutnejsi, zmrazene rohliky nakrajime na kousky a vlozime rozmixovat do mixeru a mame velmi cerstvou strouhanku a rizek veprovy nebo hovezi je lepsi.

  • akyna oborilova | 19. 7. 2006 22:11

    dobry

  • Jan Novák | 28. 11. 2005 15:27

    Vídeňský telecí řízek musí být naklepaný na tenko, ne jen ho lehce naklepeme!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí Řízky
Maso Telecí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Strouhanka Sůl Telecí řízek Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

40
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Deník Aha! 8.11.2025

Deník Aha! 8.11.2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Uslzená Tatiana Drexler: Strach o další působení ve StarDance

Uslzená Tatiana Drexler: Strach o další působení ve StarDance

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou
Vídeňský bramborový salát s kysanou…
Vídeňský krém
Vídeňský krém
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact