• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňský řízek

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks telecí řízek (po 150g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 100
      g strouhanka
    • rostlinný olej na smažení
    • 1
      ks citron nakrájený na plátky
    • petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa omyjeme a očistíme od blanek a tuku. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
2
V hlubokém talíři rozkvedláme vejce s mlékem. Do druhého nasypeme mouku a do třetího prosátou strouhanku. Řízky obalujeme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pečlivě přitlačíme, aby obal neopadával.
3
V pánvi rozpálíme tuk a dozlatova na něm osmahneme řízky. Hotové plátky masa položíme na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk.
4
Řízky ozdobíme plátky citronu a snítkou petrželky.
5
Podáváme s vařenými brambory, kaší nebo bramborovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hotak.mi | 25. 1. 2013 10:34

    Z.P. jsi magooor :-! jdi si hrát na chytrýho jinam :-$

  • Gastonperrier | 18. 11. 2012 11:59

    Souhlas se Z.P.

  • Trafo | 20. 7. 2012 22:37

    Božínku, nejste Vy náhodou držitelem univerzálního patentu na Vídeňský řízek? Vsadil bych se, že Váš prapraděda ho vynalezl a servíroval ještě starýmu Franzi Josefovi v Schönbrunnu

  • mirek | 7. 3. 2012 16:20

    máš uplnou pravdu !!!!!!!!!!!! jen pitomec smaží v.r. na oleji. 8-)

  • Z.P. | 24. 12. 2011 17:45

    Promiňte, ale tohle je klasicky česká sprzněná varianta řízku. Vezmu to od shora. Na syrové maso žádný citron nekapeme. Mletý pepř je u Vídeňského řízku používán bílý. Do rozšlehaného vejce se nedává mléko. Krupicovou kaši si uvařte jindy. Strouhanka se dělá z vláčných rohlíků, nemá být suchá, aby nenasávala tuk jako pominutá. A v žádném pípadě se "nevtlačuje" do masa, aby neopadávala :-) Kam na tyhle fory autoři chodí, to jen žasnu :-) Smažíme na přepuštěném másle, (máslo s odstraněnou syrovátkou). Tak asi tak nějak. Cokoliv jiného nemá s Vídeňákem nic společného. A dobrou chuť. Internet fakt snese všechno, bohužel.

  • recepty | 9. 12. 2011 10:39

    ak by ste chceli aj dalsie recepty na rezne tak ic najdete na stranke http://recepty.ajtu.sk dobru chut

  • Simča Sládková | 17. 1. 2010 17:10

    Jo jo, klasika a moc dobrá. Jen ta petrželka mi dnes chybí.... Ale jinak samozřejmě výborné....

  • blanka suarezova | 19. 10. 2009 02:22

    Misto strouhanky ze suchych rohliku zkuste udelat strouhanku z cerstvych, ale zmrazenych rohliku. Obal je takto chutnejsi, zmrazene rohliky nakrajime na kousky a vlozime rozmixovat do mixeru a mame velmi cerstvou strouhanku a rizek veprovy nebo hovezi je lepsi.

  • akyna oborilova | 19. 7. 2006 22:11

    dobry

  • Jan Novák | 28. 11. 2005 15:27

    Vídeňský telecí řízek musí být naklepaný na tenko, ne jen ho lehce naklepeme!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí Řízky
Maso Telecí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Strouhanka Sůl Telecí řízek Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

139
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
94
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
68
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
64
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Langoše - expres
Langoše - expres

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou
Vídeňský bramborový salát s kysanou…
Vídeňský krém
Vídeňský krém
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact