• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňský řízek

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks telecí řízek (po 150g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 100
      g strouhanka
    • rostlinný olej na smažení
    • 1
      ks citron nakrájený na plátky
    • petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa omyjeme a očistíme od blanek a tuku. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
2
V hlubokém talíři rozkvedláme vejce s mlékem. Do druhého nasypeme mouku a do třetího prosátou strouhanku. Řízky obalujeme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pečlivě přitlačíme, aby obal neopadával.
3
V pánvi rozpálíme tuk a dozlatova na něm osmahneme řízky. Hotové plátky masa položíme na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk.
4
Řízky ozdobíme plátky citronu a snítkou petrželky.
5
Podáváme s vařenými brambory, kaší nebo bramborovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hotak.mi | 25. 1. 2013 10:34

    Z.P. jsi magooor :-! jdi si hrát na chytrýho jinam :-$

  • Gastonperrier | 18. 11. 2012 11:59

    Souhlas se Z.P.

  • Trafo | 20. 7. 2012 22:37

    Božínku, nejste Vy náhodou držitelem univerzálního patentu na Vídeňský řízek? Vsadil bych se, že Váš prapraděda ho vynalezl a servíroval ještě starýmu Franzi Josefovi v Schönbrunnu

  • mirek | 7. 3. 2012 16:20

    máš uplnou pravdu !!!!!!!!!!!! jen pitomec smaží v.r. na oleji. 8-)

  • Z.P. | 24. 12. 2011 17:45

    Promiňte, ale tohle je klasicky česká sprzněná varianta řízku. Vezmu to od shora. Na syrové maso žádný citron nekapeme. Mletý pepř je u Vídeňského řízku používán bílý. Do rozšlehaného vejce se nedává mléko. Krupicovou kaši si uvařte jindy. Strouhanka se dělá z vláčných rohlíků, nemá být suchá, aby nenasávala tuk jako pominutá. A v žádném pípadě se "nevtlačuje" do masa, aby neopadávala :-) Kam na tyhle fory autoři chodí, to jen žasnu :-) Smažíme na přepuštěném másle, (máslo s odstraněnou syrovátkou). Tak asi tak nějak. Cokoliv jiného nemá s Vídeňákem nic společného. A dobrou chuť. Internet fakt snese všechno, bohužel.

  • recepty | 9. 12. 2011 10:39

    ak by ste chceli aj dalsie recepty na rezne tak ic najdete na stranke http://recepty.ajtu.sk dobru chut

  • Simča Sládková | 17. 1. 2010 17:10

    Jo jo, klasika a moc dobrá. Jen ta petrželka mi dnes chybí.... Ale jinak samozřejmě výborné....

  • blanka suarezova | 19. 10. 2009 02:22

    Misto strouhanky ze suchych rohliku zkuste udelat strouhanku z cerstvych, ale zmrazenych rohliku. Obal je takto chutnejsi, zmrazene rohliky nakrajime na kousky a vlozime rozmixovat do mixeru a mame velmi cerstvou strouhanku a rizek veprovy nebo hovezi je lepsi.

  • akyna oborilova | 19. 7. 2006 22:11

    dobry

  • Jan Novák | 28. 11. 2005 15:27

    Vídeňský telecí řízek musí být naklepaný na tenko, ne jen ho lehce naklepeme!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí Řízky
Maso Telecí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Strouhanka Sůl Telecí řízek Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
27
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
23
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
22
Rychlé těstoviny s cuketou
Rychlé těstoviny s…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou
Vídeňský bramborový salát s kysanou…
Vídeňský krém
Vídeňský krém
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact