• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňský řízek

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks telecí řízek (po 150g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 100
      g strouhanka
    • rostlinný olej na smažení
    • 1
      ks citron nakrájený na plátky
    • petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa omyjeme a očistíme od blanek a tuku. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
2
V hlubokém talíři rozkvedláme vejce s mlékem. Do druhého nasypeme mouku a do třetího prosátou strouhanku. Řízky obalujeme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pečlivě přitlačíme, aby obal neopadával.
3
V pánvi rozpálíme tuk a dozlatova na něm osmahneme řízky. Hotové plátky masa položíme na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk.
4
Řízky ozdobíme plátky citronu a snítkou petrželky.
5
Podáváme s vařenými brambory, kaší nebo bramborovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hotak.mi | 25. 1. 2013 10:34

    Z.P. jsi magooor :-! jdi si hrát na chytrýho jinam :-$

  • Gastonperrier | 18. 11. 2012 11:59

    Souhlas se Z.P.

  • Trafo | 20. 7. 2012 22:37

    Božínku, nejste Vy náhodou držitelem univerzálního patentu na Vídeňský řízek? Vsadil bych se, že Váš prapraděda ho vynalezl a servíroval ještě starýmu Franzi Josefovi v Schönbrunnu

  • mirek | 7. 3. 2012 16:20

    máš uplnou pravdu !!!!!!!!!!!! jen pitomec smaží v.r. na oleji. 8-)

  • Z.P. | 24. 12. 2011 17:45

    Promiňte, ale tohle je klasicky česká sprzněná varianta řízku. Vezmu to od shora. Na syrové maso žádný citron nekapeme. Mletý pepř je u Vídeňského řízku používán bílý. Do rozšlehaného vejce se nedává mléko. Krupicovou kaši si uvařte jindy. Strouhanka se dělá z vláčných rohlíků, nemá být suchá, aby nenasávala tuk jako pominutá. A v žádném pípadě se "nevtlačuje" do masa, aby neopadávala :-) Kam na tyhle fory autoři chodí, to jen žasnu :-) Smažíme na přepuštěném másle, (máslo s odstraněnou syrovátkou). Tak asi tak nějak. Cokoliv jiného nemá s Vídeňákem nic společného. A dobrou chuť. Internet fakt snese všechno, bohužel.

  • recepty | 9. 12. 2011 10:39

    ak by ste chceli aj dalsie recepty na rezne tak ic najdete na stranke http://recepty.ajtu.sk dobru chut

  • Simča Sládková | 17. 1. 2010 17:10

    Jo jo, klasika a moc dobrá. Jen ta petrželka mi dnes chybí.... Ale jinak samozřejmě výborné....

  • blanka suarezova | 19. 10. 2009 02:22

    Misto strouhanky ze suchych rohliku zkuste udelat strouhanku z cerstvych, ale zmrazenych rohliku. Obal je takto chutnejsi, zmrazene rohliky nakrajime na kousky a vlozime rozmixovat do mixeru a mame velmi cerstvou strouhanku a rizek veprovy nebo hovezi je lepsi.

  • akyna oborilova | 19. 7. 2006 22:11

    dobry

  • Jan Novák | 28. 11. 2005 15:27

    Vídeňský telecí řízek musí být naklepaný na tenko, ne jen ho lehce naklepeme!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí Řízky
Maso Telecí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Strouhanka Sůl Telecí řízek Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

104
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
39
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Virgin mojito
Virgin mojito
31
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou
Vídeňský bramborový salát s kysanou…
Vídeňský krém
Vídeňský krém
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact