Zpracujeme na vále v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vytlačujeme nástavcem na masovém strojku a tvoříme věnečky. Upečeme asi při 180 °C dorůžova. Ještě teplé obalujeme v cukru s přídavkem vanilkového cukru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka Kopečná
|22. 12. 2007 19:22
Výborné, neměla JSEM VLAŠÁKY, ALE DALA JSDEM MANDLE A BYLO TAKÉ MOC DOBRÉ
6Verunka 6
|21. 12. 2007 12:47
Nemají chybu.
Emila
|24. 1. 2006 16:35
Daniela má pravdu, také nám moc chutnaly a udělám příště zase, jsou křehlé, voňavé a jen se rozplývají na jazyku
Daniela
|24. 1. 2006 13:47
vynikající...dělalala jsem přes strojek různé tvary(květinky byly krásné) a opravdu moc chutnajíí.Doporučuji.
Alis
|14. 12. 2005 14:52
Vynikající, křehoučké, voňavé
DS
|14. 12. 2005 09:03
tak jsem je taky vyzkoušela a mohu doporučit. Jsou moc dobé. Vytlačovala jsem pomocí stříkačky květinky a vypadá to nádherně. Doporučuji
Luba
|28. 1. 2005 19:19
Marie fakt toto cukroví nemá chybu a zavoní celý byt a i mě připomíná dětství u prarodičů. Recept jsem však po babičce neměla, tak jsem ráda, že jsem ho teď získala
Stanislava Novotná
|28. 1. 2005 19:17
Tak jste mě nalákali, že jsem vyzkoušela věnečky až teď po vánocích. Výborné, jen se rozsýpají. Zařadím do vánočního cukroví.
Marie Jakubeova
|20. 1. 2005 13:15
Toto cukroví pekla už moje babička, ale nemá chybu.
Květa Dostálová
|11. 1. 2005 18:54
Výborné i na rohlíčky
Hana Janů
|9. 1. 2005 18:33
Tohle cukroví bylu u nás nejoblíbenější, křehoučké, voňavé