Omyté a usušené kuře osolíme a naplníme nádivkou. Kuře zašijeme, vložíme na část tuku a zbylým polijeme povrch kuřete. Pečeme 10-15 minut. Potom pod kuře přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem nebo vývarem a za občasného polévání vypečenou šťávou pečeme kuře doměkka. Kuře naporcujeme a při podávání polijeme vysmahlou šťávou. Příloha, vařené brambory, bramborová kaše.
2
Nádivka: Na rozpuštěném tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená drůbeží nebo jiná játra, která předem smažíme 5-10 minut dle druhu jater. Vychladlá játra drobně nasekáme, přidáme strouhanku, žloutky, smetanu, lžíci sekané petrželky nebo libečku (mohou být i sušené), osolíme a opetříme. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarča Karásková
|18. 4. 2006 18:17
Na velikonoce jsem chtěla něco dobrého, rychlého a výborného. Je to skutečná lahůdka, nádivka je moc dobrá, určitě to nebudu péct jen na Velikonoce.... Doporučuji všem.