• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vídeňská vařená bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňská vařená bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňská vařená bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l mléko
    • 150
      g cukr
    • 150
      g tuk
    • 2
      lžíce kakao
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a kakao. Tuto směs necháme na mírném ohni a za stálého míchání vařečkou krátce povařit. Potom odstavíme z plotny a počkáme, až vychladne. Pak přidáme mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto.
2
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a nalijeme těsto. Bábovku vložíme do studené trouby a pečeme asi 1 hodinu při 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LuckaV | 16. 9. 2017 20:03

    Nejlepší bábovka jakou jsem kdy pekla! Vždy se povede, krásně se vyklopí. Všichni ji chválí :-) děkuji moc za tento recept :-)

  • Pepča | 10. 3. 2016 15:21

    Je výborná, vložená do studené trouby, krásně se vyklopila. ;-)

  • FERDA | 10. 11. 2015 13:41

    Luxusní recept - mám vyzkoušeno. :) 8-)

  • eva | 6. 11. 2015 14:46

    celkem slusna dusivka

  • babina | 8. 3. 2012 10:27

    protože je to obrácený recept, je i takový recept na výborný perník, krásně vyběhne, a nemusí se trouba předehřívat, copak nevaříte??? Máte dotazy jak pro malé děti, když je to tam napsané, tak si dojděte k cukrářům, který taky znají takové recepty, :-))

  • recepty73
    recepty73 | 14. 2. 2012 20:03

    ...jako klasická ;-)

  • Barbora B. | 5. 7. 2008 23:17

    Ma tato babovka inu chut ako klasicka?

  • A. D. | 11. 9. 2007 07:07

    Opravdu do studené trouby-vyzkoušela jsem to. Chutná jako těsto na sacher dort.Měla jsem obrovský úspěch a tím velkou radost,že všem chutnala

  • Jana Cz. | 31. 5. 2007 13:01

    Bábovku ve studené troubě jsem taky ještě nepekla, nicméně myslím, že už tady jedna taková je. Padaly tam stejné dotazy a odpověď byla, že opravdu do studené. Nechci ale radit, protože to nemám vyzkoušené.

  • barča | 31. 5. 2007 10:00

    Určitě těsto dát do teplé trouby, prášek do peč. se musí hned péct, jinak nevyběhne. Alespoň to jsou mé zkušenosti.

  • Ivana Přikrylová | 30. 5. 2007 09:00

    Proč se dává do studené trouby? Já těsto dávám vždy do předehřáté.

  • Jana | 29. 5. 2007 11:25

    Je tato bábovka na chuti v něčem jiná než klasická?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

57
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec)…
48
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
42
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s…
25
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Větrníky na plech - karamelové řezy …
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Vídeňská cibulka
Vídeňská cibulka
Vídeňské ořechové rohlíčky
Vídeňské ořechové rohlíčky
Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou
Vídeňský bramborový salát s kysanou…
  • Recepty.cz
  • Vídeňská vařená bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact