Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, která od sebe rozdělíme, obalíme v hladké mouce a v jedné vrstvě smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Cibulkou zdobíme bramborovou, hrachovou nebo nastavovanou kaši, čočku... a to nám stačí jedna cibule na osobu. Pokud budeme cibulku dávat jako přízdobu gulášů a omáček, stačí jedna větší cibule pro čtyři osoby.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vlasta Soukupová
|30. 12. 2013 11:49
Cibulkou jsem dneska sypala bramborové knedlíky a moc jsme si na nich pochutnali. Jen by té cibulky mohlo zůstat tolik, kolik před smažením.
Sameer
|14. 7. 2013 14:23
Ah yes, nicely put, evenroye.
saba
|12. 6. 2013 14:30
mě ji učila mamča a jí ještě starý dobrý kuchaři sůl dodá cibuli křřupavost koukněte sem a vyzkoušejte .-) hezky den http://www.facebook.com/media/set/?set=a.433586313399746.1073741825.120528674705513&type=3#!/photo.php?fbid=404215769670134&set=a.433586313399746.1073741825.120528674705513&type=3&theater
Selina
|28. 1. 2013 11:14
Co je na tom spatneho? Pochazim z Rakouska, delam ji stejne dlouha leta a nikdo neprojevil nesouhlasny nazor. Mouka do receptu patri a soli si kazdy podle sveho, protoze jak je znamo, sul se rychle rozpousti. Podstatne je, nesmazit mnoho cibule naraz.
saba
|28. 1. 2013 06:47
to je špatný recept vídeňská cibulka se smaží z prudka přecedí se když hnědne a zasype se solí aby byla křuoavá !!!