• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vídeňská bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňská bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňská bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 2
      špetka sůl
    • rozinky
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 150
      ml mléko
    • 3
      ks vejce (žloutky + bílky zvlášť
    • 3
      hrst vlašské ořechy sekané
    • tuk
    • hrubá mouka na vysypání bábovkové formy

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr, vanilkový cukr šleháme do pěny. Pak přidáme citronovou šťávu a osolíme, pořádně zamícháme. Dále přidáme rozinky a ořechy a taky dobře zapracujeme. Do těsta zapracujeme změklé máslo a hned v zápětí přidáme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně až na závěr ho vmícháme do těsta.
2
Těsto vlejeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 1 hodinu v předehřáté troubě na 150 °C. Bábovka je hotová, když po vpíchnutí špejlí se těsto nelepí a nezůstává na špejli. Hotovou necháme vychladnout a podáváme pocukrovanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzkanka12 | 28. 5. 2012 18:16

    Jedna z mých oblíbených. Určitě doporučuju. :)

  • Michaela Vaverková | 9. 2. 2010 14:46

    Úžasná, úžasná,úžasná.

  • as | 23. 5. 2005 10:24

    Dělala jsem ji v sobotu a v neděli ještě jednou, protože nezbylo. To mluví za vše......je opravdu moc dobrá.Jen jsem nedala rozinky a ořechů jen jednu hrst, což bohatě stačilo.

  • Petra Tichá | 27. 4. 2005 12:06

    Bábovka není špatná.Dá se to!

  • Martina Nová | 17. 1. 2005 14:44

    Bábovka je vynikající.Už jsem ji v naši rodině pekla 3x.Jde nadračku!!!Recept je výborný,vřele všem doporučuji!!!Pochutnáte si

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

192
Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
59
Slaný řecký koláč
Slaný řecký koláč
51
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
44
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
37
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Vídeňská bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact