• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vídeňská bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňská bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňská bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 2
      špetka sůl
    • rozinky
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 150
      ml mléko
    • 3
      ks vejce (žloutky + bílky zvlášť
    • 3
      hrst vlašské ořechy sekané
    • tuk
    • hrubá mouka na vysypání bábovkové formy

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr, vanilkový cukr šleháme do pěny. Pak přidáme citronovou šťávu a osolíme, pořádně zamícháme. Dále přidáme rozinky a ořechy a taky dobře zapracujeme. Do těsta zapracujeme změklé máslo a hned v zápětí přidáme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně až na závěr ho vmícháme do těsta.
2
Těsto vlejeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 1 hodinu v předehřáté troubě na 150 °C. Bábovka je hotová, když po vpíchnutí špejlí se těsto nelepí a nezůstává na špejli. Hotovou necháme vychladnout a podáváme pocukrovanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzkanka12 | 28. 5. 2012 18:16

    Jedna z mých oblíbených. Určitě doporučuju. :)

  • Michaela Vaverková | 9. 2. 2010 14:46

    Úžasná, úžasná,úžasná.

  • as | 23. 5. 2005 10:24

    Dělala jsem ji v sobotu a v neděli ještě jednou, protože nezbylo. To mluví za vše......je opravdu moc dobrá.Jen jsem nedala rozinky a ořechů jen jednu hrst, což bohatě stačilo.

  • Petra Tichá | 27. 4. 2005 12:06

    Bábovka není špatná.Dá se to!

  • Martina Nová | 17. 1. 2005 14:44

    Bábovka je vynikající.Už jsem ji v naši rodině pekla 3x.Jde nadračku!!!Recept je výborný,vřele všem doporučuji!!!Pochutnáte si

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

98
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
62
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
52
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
51
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
50
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Vídeňská bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact