• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Větrníky z cukrárny Myšák
Napište svůj komentář k receptu

Větrníky z cukrárny Myšák

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 107
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dezert z odpalovaného těsta s pořádnou porcí vanilkové a karamelové šlehačky vás spolehlivě přenese do dětství. Klasický recept na poctivý větrník pochází od šéfcukráře vyhlášené pražské cukrárny Myšák ve Vodičkově ulici.

Suroviny

10 porce
  • odpalované těsto
    • 70
      g máslo
    • 70
      ml slunečnicový olej
    • 150
      ml mléko
    • 150
      ml voda
    • 1
      špetka cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 6
      ks vejce
  • karamelová šlehačka
    • 75
      g cukr krupice
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      špetka sůl
  • vanilková šlehačka
    • 400
      ml mléko
    • 90
      g cukr krupice
    • vanilkový lusk
    • 5
      ks žloutek
    • 40
      g kukuřičný škrob
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      ml smetana ke šlehání
  • na dokončení
    • moučkový cukr nebo fondánová poleva obarvená karamelem

Postup přípravy receptu

1
Den předem připravte obě šlehačky. Nejdřív připravte karamelovou. Do hrnce se širokým dnem nasypte slabou vrstvu cukru a bez míchání ho nechte zezlátnout. Přilijte horkou smetanu se špetkou soli, a až karamel začne vřít, promíchejte ho dřevěnou vařečkou. Dejte pozor na páru! Nalijte do čisté mísy a nechte do druhého dne zchladnout.
2
Na vanilkovou šlehačku prošlehejte třetinu mléka s cukrem, semínky vanilkového lusku, žloutky, škrobem a špetkou soli. Zbylé mléko přiveďte k varu a za stálého míchání přilijte vaječnou směs. Stále míchejte a nechte ještě 1 minutu projít varem. Dejte do čisté mísy, přímo na krém položte potravinovou fólii a nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Na odpalované těsto přiveďte k varu máslo, olej, mléko, vodu, cukr a sůl. Vsypte mouku a pomocí vařečky míchejte tak dlouho, až se těsto přestane lepit ke dnu a vznikne hladká hmota bez hrudek. Trvá to asi 3 minuty.
4
Troubu zahřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, nakreslete tužkou se silnou tuhou 10 koleček a papír otočte. Těsto dejte do velké mísy a pomocí ručního hnětače postupně zapracujte vejce. Naplňte jím sáček s řezanou trubičkou a na plech do obrysu koleček nastříkejte větrníky. Vložte plech do trouby, stáhněte teplotu na 180 °C a pečte asi 30 minut. Větrníky se mají nafouknout a zezlátnout. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout, pak je prokrojte.

RADA: Jak udělat nadýchanou pavlovu? Podívejte se na VIDEO

5
Vanilkový krém prošlehejte dohladka a přidejte vyšlehanou smetanu. Karamelovou smetanu prošlehejte. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou naplňte spodní poloviny korpusů vanilkovou šlehačkou. Sáčkem s řezanou trubičkou naneste vrstvu karamelové šlehačky a větrníky přiklopte horním korpusem. Může být potažený fondánovou polevou obarvenou trochou karamelu nebo zasněžený moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Věnečky s mátovým krémem

Věnečky s mátovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Těsta Odpalované FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kukuřičný škrob Máslo Mléko Moučkový cukr Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový lusk Vejce Voda Žloutek

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Uzený vývar

Uzený vývar

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

48
Americké lívance
Americké lívance
35
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Piškotovo-vanilková…
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Větrníky na plech - karamelové řezy …
Vídeňská cibulka
Vídeňská cibulka
Vídeňská vařená bábovka
Vídeňská vařená bábovka
Vídeňské ořechové rohlíčky
Vídeňské ořechové rohlíčky
  • Recepty.cz
  • Větrníky z cukrárny Myšák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact