• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Větrníky z cukrárny Myšák
Napište svůj komentář k receptu

Větrníky z cukrárny Myšák

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 107
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dezert z odpalovaného těsta s pořádnou porcí vanilkové a karamelové šlehačky vás spolehlivě přenese do dětství. Klasický recept na poctivý větrník pochází od šéfcukráře vyhlášené pražské cukrárny Myšák ve Vodičkově ulici.

Suroviny

10 porce
  • odpalované těsto
    • 70
      g máslo
    • 70
      ml slunečnicový olej
    • 150
      ml mléko
    • 150
      ml voda
    • 1
      špetka cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 6
      ks vejce
  • karamelová šlehačka
    • 75
      g cukr krupice
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      špetka sůl
  • vanilková šlehačka
    • 400
      ml mléko
    • 90
      g cukr krupice
    • vanilkový lusk
    • 5
      ks žloutek
    • 40
      g kukuřičný škrob
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      ml smetana ke šlehání
  • na dokončení
    • moučkový cukr nebo fondánová poleva obarvená karamelem

Postup přípravy receptu

1
Den předem připravte obě šlehačky. Nejdřív připravte karamelovou. Do hrnce se širokým dnem nasypte slabou vrstvu cukru a bez míchání ho nechte zezlátnout. Přilijte horkou smetanu se špetkou soli, a až karamel začne vřít, promíchejte ho dřevěnou vařečkou. Dejte pozor na páru! Nalijte do čisté mísy a nechte do druhého dne zchladnout.
2
Na vanilkovou šlehačku prošlehejte třetinu mléka s cukrem, semínky vanilkového lusku, žloutky, škrobem a špetkou soli. Zbylé mléko přiveďte k varu a za stálého míchání přilijte vaječnou směs. Stále míchejte a nechte ještě 1 minutu projít varem. Dejte do čisté mísy, přímo na krém položte potravinovou fólii a nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Na odpalované těsto přiveďte k varu máslo, olej, mléko, vodu, cukr a sůl. Vsypte mouku a pomocí vařečky míchejte tak dlouho, až se těsto přestane lepit ke dnu a vznikne hladká hmota bez hrudek. Trvá to asi 3 minuty.
4
Troubu zahřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, nakreslete tužkou se silnou tuhou 10 koleček a papír otočte. Těsto dejte do velké mísy a pomocí ručního hnětače postupně zapracujte vejce. Naplňte jím sáček s řezanou trubičkou a na plech do obrysu koleček nastříkejte větrníky. Vložte plech do trouby, stáhněte teplotu na 180 °C a pečte asi 30 minut. Větrníky se mají nafouknout a zezlátnout. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout, pak je prokrojte.

RADA: Jak udělat nadýchanou pavlovu? Podívejte se na VIDEO

5
Vanilkový krém prošlehejte dohladka a přidejte vyšlehanou smetanu. Karamelovou smetanu prošlehejte. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou naplňte spodní poloviny korpusů vanilkovou šlehačkou. Sáčkem s řezanou trubičkou naneste vrstvu karamelové šlehačky a větrníky přiklopte horním korpusem. Může být potažený fondánovou polevou obarvenou trochou karamelu nebo zasněžený moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Věnečky s mátovým krémem

Věnečky s mátovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Těsta Odpalované FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kukuřičný škrob Máslo Mléko Moučkový cukr Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový lusk Vejce Voda Žloutek

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Česneková pomazánka z červené řepy

Česneková pomazánka z červené řepy

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

38
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
32
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím,…
30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
27
Buřty na pivě
Buřty na pivě
27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Jediná fotka z mejdanu pro Bartošku (†78)! Co se dělo uvnitř?

Jediná fotka z mejdanu pro Bartošku (†78)! Co se dělo uvnitř?

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Větrníky na plech - karamelové řezy …
Vídeňská cibulka
Vídeňská cibulka
Vídeňská vařená bábovka
Vídeňská vařená bábovka
Vídeňské ořechové rohlíčky
Vídeňské ořechové rohlíčky
  • Recepty.cz
  • Větrníky z cukrárny Myšák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact