• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Větrníky na plech - karamelové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Větrníky na plech - karamelové řezy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 63
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
12fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 500
      ml voda
    • 0,50
      lžička sůl
    • 220
      ml olej
    • 400
      g hladká mouka
    • 8
      ks vejce
  • Karamelová vrstva:
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks karamelový puding sypký
    • 5
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca 4 -
    • 125
      g máslo nebo Hera máslová
  • Smetanová vrstva:
    • 600
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 2
      ks vanilkový cukr 1 -
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
  • Karamelová poleva:
    • 280
      g cukr krupice
    • 200
      ml smetana ke šlehání nejlépe teplá, cca

Postup přípravy receptu

1
Těsto:
2
Do hrnce nalijeme vodu, olej, přidáme sůl a přivedeme k varu. Pak ztlumíme plamen, a za stálého míchání přisypáváme mouku. Mouka se nesrazí, mícháním se nám vytvoří hladká kompaktní hmota (těsto), kterou odstavíme z kamen a za občasného promíchání necháme vychladit.
3
Až bude těsto vlažné, začneme do něj postupně zašlehávat jedno vejce po druhém. Z kompaktního těsta se nám vytvoří netvárná lepivá hmota (těsto), kterou se nebudeme snažit "krotit" , ale jen ji rozdělíme stejnoměrně na dva plechy, kde ji stěrkou nebo vařečkou rozetřeme po jejich celém dně. Plechy necháme holé, nevykládáme je pečícím papírem ani nevymazáváme, to by nám práci při roztírání spíše ztížilo.
4
Po rozetření těsta (není nutné dbát na přílišnou estetiku, pečení udělá své) dáme oba plechy péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 1 hodinu - dozlatova a prvních 40 minut troubu vůbec neotvíráme! Pokud těsto rychle tmavne, troubu můžeme mírně ztlumit a dopéct. Po upečení necháme pláty těsta vystydnout.
5
Na jeden plát těsta rovnoměrně nalijeme karamelovou vrstvu uvařenou z mléka, cukru a pudinků, kdy do vařícího pudinku za stálého míchání (již bez vaření) vmícháme máslo, které necháme rozpustit.
6
Po vychladnutí karamelové vrstvy naneseme rovnoměrně vrstvu smetanovou: smetanu vyšlehanou z vanilkovým cukrem a ztužovačem (pokud máme vysokoprocentní smetanu, není ztužovač nutný).
7
Smetanovou vrstvu zaklopíme druhým plátem vychladlého těsta, kterou polijeme karamelovou polevou: cukr pomalu na mírném ohni rozpustíme na karamel, do kterého opatrně přilijeme smetanu a mícháme do úplného rozpuštění. Vše děláme při nízké teplotě a pokud se nám vytvoří hrudky, není nutné zoufat, ale vyčkat, až se opět rozpustí. Smetany dávám nejprve tak 150 ml a pak přidávám podle hustoty karamelu po lžících další.
8
Krájíme po proležení a ztuhnutí (v chladnu), ale u nás většinou už tak za dvě hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Větrníky na plech - karamelové řezy …

Karamelové větrníky

Karamelové větrníky

Větrníky z cukrárny Myšák

Větrníky z cukrárny Myšák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 25. 2. 2017 18:05

    Bohužel se nezdařili i přesto že jsem dodržela přesný návod. Z těsta se upekla tvrdá krusta která následně nešla ani sundat z plechu. Absolutně nevím kde jsem udělala chybu. :'( :'( :'( :-(

  • Maruška | 22. 2. 2017 13:26

    Výborné <3

  • Alice | 6. 11. 2016 15:22

    Vyborne rezy. Takove, ze kterych jsem mela nejprve obavy a nakonec jsem si pripadala jako proficukrarka. Delala jsem jiz podruhe. Dekuji za recept.

  • Věra | 20. 8. 2016 09:40

    Děkuji za recept. Zadařilo se a chutná výtečně.

  • Benáková | 13. 7. 2016 18:27

    Skvělé!!!!!!!!!Na první pohled složité,ale opravdu jen na první pohled.Opakovat určitě budu,je to skvělý řez.

  • Katka Němcová | 27. 4. 2016 18:41

    Chtěla bych moc poděkovat za recept. Nepovedla se mi tedy rozetřít poleva tak dokonale jak bych si představovala, ale po nakrájení se to ztratilo a řezy jsou báječné.

  • Terunkaa | 25. 2. 2016 13:30

    Jsou to výborný řezy a dokonce jsme po nich i tak zmatlaný jako po větrníkách :D))

  • Veronika | 25. 1. 2016 11:40

    V sobotu jsem podlehla nekolikadennimu premlouvani, chlapy poslala pro karamelove pudinky a slehacky a dala jsem se do toho. Cekala jsem, ze to bude horsi, teda ne ze by to bylo zase tak jednoduche, ale dalo se. Nejhorsi byl karamel, ten jsem nikdy nedelala, takze michat musel i pritel a k testu jsem se malem prilepila i ja :-D . Po malych zmatcich vse dopadlo na vybornou a vsichni jsme meli boule za usima. Dekujeme, stalo to za to O:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Pečení Vaření Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Karamelový puding Máslo Mléko Olej Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

40
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová roláda II. -…
35
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová granola
34
Dýňové karí se špenátem a čočkou
Dýňové karí se špenátem…
33
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…
23
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Větrné mlýny
Větrné mlýny
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Větrníky na plech - karamelové řezy …
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Vídeňská cibulka
Vídeňská cibulka
  • Recepty.cz
  • Větrníky na plech - karamelové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact