• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Větrníky na plech - karamelové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Větrníky na plech - karamelové řezy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 61
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
12fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 500
      ml voda
    • 0,50
      lžička sůl
    • 220
      ml olej
    • 400
      g hladká mouka
    • 8
      ks vejce
  • Karamelová vrstva:
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks karamelový puding sypký
    • 5
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca 4 -
    • 125
      g máslo nebo Hera máslová
  • Smetanová vrstva:
    • 600
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 2
      ks vanilkový cukr 1 -
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
  • Karamelová poleva:
    • 280
      g cukr krupice
    • 200
      ml smetana ke šlehání nejlépe teplá, cca

Postup přípravy receptu

1
Těsto:
2
Do hrnce nalijeme vodu, olej, přidáme sůl a přivedeme k varu. Pak ztlumíme plamen, a za stálého míchání přisypáváme mouku. Mouka se nesrazí, mícháním se nám vytvoří hladká kompaktní hmota (těsto), kterou odstavíme z kamen a za občasného promíchání necháme vychladit.
3
Až bude těsto vlažné, začneme do něj postupně zašlehávat jedno vejce po druhém. Z kompaktního těsta se nám vytvoří netvárná lepivá hmota (těsto), kterou se nebudeme snažit "krotit" , ale jen ji rozdělíme stejnoměrně na dva plechy, kde ji stěrkou nebo vařečkou rozetřeme po jejich celém dně. Plechy necháme holé, nevykládáme je pečícím papírem ani nevymazáváme, to by nám práci při roztírání spíše ztížilo.
4
Po rozetření těsta (není nutné dbát na přílišnou estetiku, pečení udělá své) dáme oba plechy péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 1 hodinu - dozlatova a prvních 40 minut troubu vůbec neotvíráme! Pokud těsto rychle tmavne, troubu můžeme mírně ztlumit a dopéct. Po upečení necháme pláty těsta vystydnout.
5
Na jeden plát těsta rovnoměrně nalijeme karamelovou vrstvu uvařenou z mléka, cukru a pudinků, kdy do vařícího pudinku za stálého míchání (již bez vaření) vmícháme máslo, které necháme rozpustit.
6
Po vychladnutí karamelové vrstvy naneseme rovnoměrně vrstvu smetanovou: smetanu vyšlehanou z vanilkovým cukrem a ztužovačem (pokud máme vysokoprocentní smetanu, není ztužovač nutný).
7
Smetanovou vrstvu zaklopíme druhým plátem vychladlého těsta, kterou polijeme karamelovou polevou: cukr pomalu na mírném ohni rozpustíme na karamel, do kterého opatrně přilijeme smetanu a mícháme do úplného rozpuštění. Vše děláme při nízké teplotě a pokud se nám vytvoří hrudky, není nutné zoufat, ale vyčkat, až se opět rozpustí. Smetany dávám nejprve tak 150 ml a pak přidávám podle hustoty karamelu po lžících další.
8
Krájíme po proležení a ztuhnutí (v chladnu), ale u nás většinou už tak za dvě hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Větrníky na plech - karamelové řezy …

Karamelové větrníky

Karamelové větrníky

Větrníky z cukrárny Myšák

Větrníky z cukrárny Myšák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 25. 2. 2017 18:05

    Bohužel se nezdařili i přesto že jsem dodržela přesný návod. Z těsta se upekla tvrdá krusta která následně nešla ani sundat z plechu. Absolutně nevím kde jsem udělala chybu. :'( :'( :'( :-(

  • Maruška | 22. 2. 2017 13:26

    Výborné <3

  • Alice | 6. 11. 2016 15:22

    Vyborne rezy. Takove, ze kterych jsem mela nejprve obavy a nakonec jsem si pripadala jako proficukrarka. Delala jsem jiz podruhe. Dekuji za recept.

  • Věra | 20. 8. 2016 09:40

    Děkuji za recept. Zadařilo se a chutná výtečně.

  • Benáková | 13. 7. 2016 18:27

    Skvělé!!!!!!!!!Na první pohled složité,ale opravdu jen na první pohled.Opakovat určitě budu,je to skvělý řez.

  • Katka Němcová | 27. 4. 2016 18:41

    Chtěla bych moc poděkovat za recept. Nepovedla se mi tedy rozetřít poleva tak dokonale jak bych si představovala, ale po nakrájení se to ztratilo a řezy jsou báječné.

  • Terunkaa | 25. 2. 2016 13:30

    Jsou to výborný řezy a dokonce jsme po nich i tak zmatlaný jako po větrníkách :D))

  • Veronika | 25. 1. 2016 11:40

    V sobotu jsem podlehla nekolikadennimu premlouvani, chlapy poslala pro karamelove pudinky a slehacky a dala jsem se do toho. Cekala jsem, ze to bude horsi, teda ne ze by to bylo zase tak jednoduche, ale dalo se. Nejhorsi byl karamel, ten jsem nikdy nedelala, takze michat musel i pritel a k testu jsem se malem prilepila i ja :-D . Po malych zmatcich vse dopadlo na vybornou a vsichni jsme meli boule za usima. Dekujeme, stalo to za to O:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Pečení Vaření Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Karamelový puding Máslo Mléko Olej Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky

Halušky

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Ředkvičkový salát se šunkou

Ředkvičkový salát se šunkou

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

111
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
105
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
64
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
53
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
50
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Větrné mlýny
Větrné mlýny
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Větrníky na plech - karamelové řezy …
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Vídeňská cibulka
Vídeňská cibulka
  • Recepty.cz
  • Větrníky na plech - karamelové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact