• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Větrníky na plech - karamelové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Větrníky na plech - karamelové řezy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 61
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
12fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 500
      ml voda
    • 0,50
      lžička sůl
    • 220
      ml olej
    • 400
      g hladká mouka
    • 8
      ks vejce
  • Karamelová vrstva:
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks karamelový puding sypký
    • 5
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca 4 -
    • 125
      g máslo nebo Hera máslová
  • Smetanová vrstva:
    • 600
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 2
      ks vanilkový cukr 1 -
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
  • Karamelová poleva:
    • 280
      g cukr krupice
    • 200
      ml smetana ke šlehání nejlépe teplá, cca

Postup přípravy receptu

1
Těsto:
2
Do hrnce nalijeme vodu, olej, přidáme sůl a přivedeme k varu. Pak ztlumíme plamen, a za stálého míchání přisypáváme mouku. Mouka se nesrazí, mícháním se nám vytvoří hladká kompaktní hmota (těsto), kterou odstavíme z kamen a za občasného promíchání necháme vychladit.
3
Až bude těsto vlažné, začneme do něj postupně zašlehávat jedno vejce po druhém. Z kompaktního těsta se nám vytvoří netvárná lepivá hmota (těsto), kterou se nebudeme snažit "krotit" , ale jen ji rozdělíme stejnoměrně na dva plechy, kde ji stěrkou nebo vařečkou rozetřeme po jejich celém dně. Plechy necháme holé, nevykládáme je pečícím papírem ani nevymazáváme, to by nám práci při roztírání spíše ztížilo.
4
Po rozetření těsta (není nutné dbát na přílišnou estetiku, pečení udělá své) dáme oba plechy péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 1 hodinu - dozlatova a prvních 40 minut troubu vůbec neotvíráme! Pokud těsto rychle tmavne, troubu můžeme mírně ztlumit a dopéct. Po upečení necháme pláty těsta vystydnout.
5
Na jeden plát těsta rovnoměrně nalijeme karamelovou vrstvu uvařenou z mléka, cukru a pudinků, kdy do vařícího pudinku za stálého míchání (již bez vaření) vmícháme máslo, které necháme rozpustit.
6
Po vychladnutí karamelové vrstvy naneseme rovnoměrně vrstvu smetanovou: smetanu vyšlehanou z vanilkovým cukrem a ztužovačem (pokud máme vysokoprocentní smetanu, není ztužovač nutný).
7
Smetanovou vrstvu zaklopíme druhým plátem vychladlého těsta, kterou polijeme karamelovou polevou: cukr pomalu na mírném ohni rozpustíme na karamel, do kterého opatrně přilijeme smetanu a mícháme do úplného rozpuštění. Vše děláme při nízké teplotě a pokud se nám vytvoří hrudky, není nutné zoufat, ale vyčkat, až se opět rozpustí. Smetany dávám nejprve tak 150 ml a pak přidávám podle hustoty karamelu po lžících další.
8
Krájíme po proležení a ztuhnutí (v chladnu), ale u nás většinou už tak za dvě hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Větrníky na plech - karamelové řezy …

Karamelové větrníky

Karamelové větrníky

Větrníky z cukrárny Myšák

Větrníky z cukrárny Myšák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 25. 2. 2017 18:05

    Bohužel se nezdařili i přesto že jsem dodržela přesný návod. Z těsta se upekla tvrdá krusta která následně nešla ani sundat z plechu. Absolutně nevím kde jsem udělala chybu. :'( :'( :'( :-(

  • Maruška | 22. 2. 2017 13:26

    Výborné <3

  • Alice | 6. 11. 2016 15:22

    Vyborne rezy. Takove, ze kterych jsem mela nejprve obavy a nakonec jsem si pripadala jako proficukrarka. Delala jsem jiz podruhe. Dekuji za recept.

  • Věra | 20. 8. 2016 09:40

    Děkuji za recept. Zadařilo se a chutná výtečně.

  • Benáková | 13. 7. 2016 18:27

    Skvělé!!!!!!!!!Na první pohled složité,ale opravdu jen na první pohled.Opakovat určitě budu,je to skvělý řez.

  • Katka Němcová | 27. 4. 2016 18:41

    Chtěla bych moc poděkovat za recept. Nepovedla se mi tedy rozetřít poleva tak dokonale jak bych si představovala, ale po nakrájení se to ztratilo a řezy jsou báječné.

  • Terunkaa | 25. 2. 2016 13:30

    Jsou to výborný řezy a dokonce jsme po nich i tak zmatlaný jako po větrníkách :D))

  • Veronika | 25. 1. 2016 11:40

    V sobotu jsem podlehla nekolikadennimu premlouvani, chlapy poslala pro karamelove pudinky a slehacky a dala jsem se do toho. Cekala jsem, ze to bude horsi, teda ne ze by to bylo zase tak jednoduche, ale dalo se. Nejhorsi byl karamel, ten jsem nikdy nedelala, takze michat musel i pritel a k testu jsem se malem prilepila i ja :-D . Po malych zmatcich vse dopadlo na vybornou a vsichni jsme meli boule za usima. Dekujeme, stalo to za to O:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Pečení Vaření Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Karamelový puding Máslo Mléko Olej Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

Jednoduchý jogurtový ořechový /…

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
34
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
32
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
28
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
26
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Šárka Krausová končí v seriálu Ulice: Je za tím těhotenství?

Šárka Krausová končí v seriálu Ulice: Je za tím těhotenství?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Větrné mlýny
Větrné mlýny
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Větrníky na plech - karamelové řezy …
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Vídeňská cibulka
Vídeňská cibulka
  • Recepty.cz
  • Větrníky na plech - karamelové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact