• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Větrník z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Větrník z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 26
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Karamelová náplň
    • 1,50
      ks karamelový puding
    • 600
      ml mléko
    • 4
      lžíce cukr krupice cca
    • 50
      g máslo
  • Smetanová náplň
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
  • Karamelová poleva
    • 220
      g cukr krupice
    • 100
      ml smetana ke šlehání cca
  • Odpalované těsto
    • 125
      ml voda
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké nelepivé těsto, které ještě zhruba minutku mícháme na mírném plameni. Pak těsto odstavíme a necháme zchladnout. Do zchladlého těsta postupně zašleháváme jedno vejce po druhém až nám vznikne velmi lepkavé těsto, které přendáme na máslem nebo olejem vymazaný pečící papír, kde ho rozprostřeme a následně přeneseme do remosky s průměrem cca 30 cm. Remosku zaklopíme a pečeme cca 40 - 45 minut dozlatova. Remosku neodklápíme příliš brzy, aby nám těsto "nespadlo" a pokud bude mít tendenci klesat, okamžitě remosku zaklopíme a ještě dopékáme. Po vychladnutí maxivětrník prokrojíme, nebojíme se nerovnosti těsta, každý kus je totiž originál a nikdy není stejně a rovnoměrně nafouknutý. Někdy se může stát, že budeme "slepovat" větrník z více kusů korpusu, ale výsledek stojí za to a nikdo nic nepozná. Po naplnění karamelovým a smetanovým krémem se nedokonalosti ztrácí a poleva vzhled ještě doladí.
2
Karamelová náplň: mléko smícháme s jedním a půl balíčku karamelového pudinku a cukrem a vše dle návodu na obalu uvaříme na tužší pudink, do kterého po odstavení z kamen ihned vmícháme pokrájené máslo do úplného rozpuštění. Ještě teplým pudinkem potřeme spodní díl prokrojeného větrníku, který jsme si uložili na tác nebo mělký talíř. Pudink po natření necháme vychladnout.
3
Smetanová náplň: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem na šlehačku, kterou natřeme na vychladlý pudink. Šlehačkovou náplň zaklopíme vrchním dílem větrníku.
4
Karamelová poleva: cukr necháme nejlépe v kastrolu, bez míchání, zvolna, na mírném plameni rozpustit a zezlátnout do karamelové barvy. Pak opatrně přilijeme cca 80 ml smetany, ve které necháme zkaramelizovaný cukr za občasného promíchání rozpustit do krémovité konzistence. Pokud se nám vytvoří nějaké hrudky, nezoufáme, pomalým provařováním se sami za občasného promíchání rozpustí. Karamelovou polevou polijeme vrchní díl větrníku a dáme celé do chladna ztuhnout. Po ztuhnutí pokrájíme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s ledovým salátem

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s…

Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky

Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Svačina Pečení Vaření Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Karamelový puding Máslo Mléko Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

52
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
42
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
30
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Králičí hřbet v hořčičné…
30
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Emma Smetana se bála, že spadne ze střechy a Jirka Langmajer miluje ledovou vodu

Emma Smetana se bála, že spadne ze střechy a Jirka Langmajer miluje ledovou vodu

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Další doporučené recepty:

Vesnický páj (cottage pie)
Vesnický páj (cottage pie)
Větrné mlýny
Větrné mlýny
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Větrníky na plech - karamelové řezy …
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
  • Recepty.cz
  • Větrník z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact