• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Větrník z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Větrník z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 24
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Karamelová náplň
    • 1,50
      ks karamelový puding
    • 600
      ml mléko
    • 4
      lžíce cukr krupice cca
    • 50
      g máslo
  • Smetanová náplň
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
  • Karamelová poleva
    • 220
      g cukr krupice
    • 100
      ml smetana ke šlehání cca
  • Odpalované těsto
    • 125
      ml voda
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké nelepivé těsto, které ještě zhruba minutku mícháme na mírném plameni. Pak těsto odstavíme a necháme zchladnout. Do zchladlého těsta postupně zašleháváme jedno vejce po druhém až nám vznikne velmi lepkavé těsto, které přendáme na máslem nebo olejem vymazaný pečící papír, kde ho rozprostřeme a následně přeneseme do remosky s průměrem cca 30 cm. Remosku zaklopíme a pečeme cca 40 - 45 minut dozlatova. Remosku neodklápíme příliš brzy, aby nám těsto "nespadlo" a pokud bude mít tendenci klesat, okamžitě remosku zaklopíme a ještě dopékáme. Po vychladnutí maxivětrník prokrojíme, nebojíme se nerovnosti těsta, každý kus je totiž originál a nikdy není stejně a rovnoměrně nafouknutý. Někdy se může stát, že budeme "slepovat" větrník z více kusů korpusu, ale výsledek stojí za to a nikdo nic nepozná. Po naplnění karamelovým a smetanovým krémem se nedokonalosti ztrácí a poleva vzhled ještě doladí.
2
Karamelová náplň: mléko smícháme s jedním a půl balíčku karamelového pudinku a cukrem a vše dle návodu na obalu uvaříme na tužší pudink, do kterého po odstavení z kamen ihned vmícháme pokrájené máslo do úplného rozpuštění. Ještě teplým pudinkem potřeme spodní díl prokrojeného větrníku, který jsme si uložili na tác nebo mělký talíř. Pudink po natření necháme vychladnout.
3
Smetanová náplň: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem na šlehačku, kterou natřeme na vychladlý pudink. Šlehačkovou náplň zaklopíme vrchním dílem větrníku.
4
Karamelová poleva: cukr necháme nejlépe v kastrolu, bez míchání, zvolna, na mírném plameni rozpustit a zezlátnout do karamelové barvy. Pak opatrně přilijeme cca 80 ml smetany, ve které necháme zkaramelizovaný cukr za občasného promíchání rozpustit do krémovité konzistence. Pokud se nám vytvoří nějaké hrudky, nezoufáme, pomalým provařováním se sami za občasného promíchání rozpustí. Karamelovou polevou polijeme vrchní díl větrníku a dáme celé do chladna ztuhnout. Po ztuhnutí pokrájíme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s ledovým salátem

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s…

Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky

Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Svačina Pečení Vaření Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Karamelový puding Máslo Mléko Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

95
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
67
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
56
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
39
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
36
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Patrasová po smrti Aničky (†29) nastoupila na léčení: Dojemná péče syna Felixe!

Patrasová po smrti Aničky (†29) nastoupila na léčení: Dojemná péče syna Felixe!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Vesnický páj (cottage pie)
Vesnický páj (cottage pie)
Větrné mlýny
Větrné mlýny
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Větrníky na plech - karamelové řezy …
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
  • Recepty.cz
  • Větrník z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact