• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Větrníčky se slanou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Větrníčky se slanou náplní

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Větrníčky se slanou náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      ml voda
    • 8
      ml rostlinný olej
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • sůl
  • Náplň
    • 2
      ks lučina
    • 100
      g majonéza
    • 200
      g šunka
    • kapie
    • salát hlávkový nebo ledový, může být i čínské zelí
    • vegeta nebo kari

Postup přípravy receptu

1
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po částečném zchladnutí postupně vmícháme vejce, vymícháme do hladké husté hmoty. Naplníme do sáčku a na plech stříkáme tvary menších větrníčků. Pečeme 20 minut na 200 °C.
2
Smícháme Lučiny s majonézou, přidáme nadrobno pokrájenou kapii a vegetu, promícháme. Vychladlé větrníčky podélně rozkrojíme, na spodní část dáme list salátu nebo zelí, plátek šunky, nastříkáme náplň z Lučiny a přiklopíme vrchním dílem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová | 24. 7. 2006 12:33

    Tenhe recept mám od známé. Já dávám olej "podle oka". Jedná se o klasické odpalované těsto na věnečky

  • Šárka Tkáčová | 24. 7. 2006 10:45

    Paní Hanko,ten olej , není to chyba? Jak těch 8 ml odměřujete? Napadá mě leda tak injekční stříkačka, co mám na očkování králíků.Nebo na lžičky.Pokud to není chyby,nejsou větrníčky suché?

  • ELA | 24. 7. 2006 10:38

    zkuste vzniklé malé větrníčky pouze příčně nakrojit (nedokrojit), nastříkat dovnitř krém a ozdobit kouskem zeleniny nebo oříšku -vzniknou "pootevřené lastury", které krásně vypadají a ještě se dobře berou, prože se nerozpadají - ve sladké variantě vkládám kupované cukrové perličky

  • Jana Kutačová | 24. 7. 2006 10:07

    Já dělám taková spíše kolečka,která po upečení rozkrojím,vzniknou takové mističky a ty pak plním nejrůznějšími náplněmi-česnekovou,šunkovou,nivovou pěnou atp..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kapie Lučina Majonéza Polohrubá mouka Rostlinný olej Salát Sůl Šunka Vegeta Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Tatarka

Tatarka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

226
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
101
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
93
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
91
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
79
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Větrníčky se slanou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact