• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Větrné mlýny
Napište svůj komentář k receptu

Větrné mlýny

autor: andra
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Větrné mlýny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 42
      g droždí
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 50
      ml rostlinný olej
    • sůl asi 1 lžíce
    • mléko podle potřeby - asi 1/2 litru
  • Na potření těsta
    • 125
      g rostlinný tuk
  • Na potření větrných mlýnů
    • 2
      ks vejce 1-2

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, kvásku, oleje, soli a mléka vypracujeme středně tuhé těsto a necháme asi 1/2 hodiny kynout. Rozválíme na sílu 1,5 cm, potřeme polovinou mírně rozpuštěného tuku a přeložíme jako listové těsto. Necháme 15 minut kynout, znovu rozválíme a potřeme zbylým tukem. Poskládáme a necháme znova 15 minut kynout. Nakonec rozálíme na sílu asi 3/4 cm a pokrájíme na čtverce cca 7x7 cm.
2
Rohy čtverců diagonálně nakrájíme a do středu každého čtverce dáme náplň. Každý druhý roh přeložíme do středu na způsob větrníku. Větrníky klademe na plech s papírem na pečení, potřeme rošlehaným vajíčkem a upečeme při cca 200-220 °C.
3
Já jsem použila na jednu polovinu větrníků tvarohovou náplň (tvaroh - raději hrudkovitý, cukr, vajíčko, citrónová šťáva) a na druhou polovinu větrníků makovou náplň (mletý mák, cukr, rybízový džem). Náplň musí být hustější, aby během pečení nevytekla.
4
Tento recept mám z kuchařky a nedávno byl podobný uveřejněný i v jednom slovenském časopise. Větrníky jsou na pohled pěkné a velmi chutné.
5
Poznámka: Náplň může být ořechová, maková, tvarohová apod.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andra | 11. 9. 2007 11:44

    Pridala som foto...

  • Zdenka Korábová | 27. 4. 2007 09:28

    Dobrý nápad, vyzkouším a zkusím i na slano s kouskem párku nebo slaniny, cibule a zelené papriky a podobně

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hladká mouka Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Rostlinný tuk Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

253
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
79
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.
51
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i…
Vesnické šunkofleky
Vesnické šunkofleky
Vesnický páj (cottage pie)
Vesnický páj (cottage pie)
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
  • Recepty.cz
  • Větrné mlýny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact