• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Větrné mlýny
Napište svůj komentář k receptu

Větrné mlýny

autor: andra
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Větrné mlýny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 42
      g droždí
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 50
      ml rostlinný olej
    • sůl asi 1 lžíce
    • mléko podle potřeby - asi 1/2 litru
  • Na potření těsta
    • 125
      g rostlinný tuk
  • Na potření větrných mlýnů
    • 2
      ks vejce 1-2

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, kvásku, oleje, soli a mléka vypracujeme středně tuhé těsto a necháme asi 1/2 hodiny kynout. Rozválíme na sílu 1,5 cm, potřeme polovinou mírně rozpuštěného tuku a přeložíme jako listové těsto. Necháme 15 minut kynout, znovu rozválíme a potřeme zbylým tukem. Poskládáme a necháme znova 15 minut kynout. Nakonec rozálíme na sílu asi 3/4 cm a pokrájíme na čtverce cca 7x7 cm.
2
Rohy čtverců diagonálně nakrájíme a do středu každého čtverce dáme náplň. Každý druhý roh přeložíme do středu na způsob větrníku. Větrníky klademe na plech s papírem na pečení, potřeme rošlehaným vajíčkem a upečeme při cca 200-220 °C.
3
Já jsem použila na jednu polovinu větrníků tvarohovou náplň (tvaroh - raději hrudkovitý, cukr, vajíčko, citrónová šťáva) a na druhou polovinu větrníků makovou náplň (mletý mák, cukr, rybízový džem). Náplň musí být hustější, aby během pečení nevytekla.
4
Tento recept mám z kuchařky a nedávno byl podobný uveřejněný i v jednom slovenském časopise. Větrníky jsou na pohled pěkné a velmi chutné.
5
Poznámka: Náplň může být ořechová, maková, tvarohová apod.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andra | 11. 9. 2007 11:44

    Pridala som foto...

  • Zdenka Korábová | 27. 4. 2007 09:28

    Dobrý nápad, vyzkouším a zkusím i na slano s kouskem párku nebo slaniny, cibule a zelené papriky a podobně

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hladká mouka Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Rostlinný tuk Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

84
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
77
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
43
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
38
Risotto s medvědím česnekem
Risotto s medvědím…
35
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jitka Smutná truchlí: Stesk po slavném bratrovi!

Jitka Smutná truchlí: Stesk po slavném bratrovi!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i…
Vesnické šunkofleky
Vesnické šunkofleky
Vesnický páj (cottage pie)
Vesnický páj (cottage pie)
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
  • Recepty.cz
  • Větrné mlýny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact