• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Vestfálský měšec
Napište svůj komentář k receptu

Vestfálský měšec

autor: čaroorchy
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vestfálský měšec
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 500
      g vepřové maso pečeně
    • 7
      stroužek česnek utřené
    • 1
      lžíce gyros koření od Vitany
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      dl olivový olej
    • 100
      g hermelín
    • 100
      g sýr niva
    • 2
      balíček listové těsto
  • Příloha
    • 4
      ks paprika žlutá, červená, zelená a oranžová
    • 1
      ks okurka salátová menší
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek menší
    • 8
      ks hlávkový salát listů - na kousky natrhat, nebo čínské zelí
    • 2
      lžíce pažitka nakrájená
    • 1
      lžička bazalka nasekaná
    • 3
      stroužek česnek utřený
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce panenský olivový olej extra
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,50
      dl bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky, asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl a gyros koření a vlijeme do misky s masem, pořádně promícháme a necháme asi tak 30 minut odležet. Mezítím vyválíme listové těsto asi tak 2-3 mm silné pláty a nakrájíme čtverce 20x20 cm. Nakrájíme na malé kostičky hermelín a rozdrobíme nivu. Maso orestujeme na pánvi. Na čtverce těsta klademe maso a navrch dáme hermelín a nivu a uděláme uzlíky. Dáme péci do trouby asi tak na 150 °C a pečeme do jemně do zlatova.
2
Zatím, co se nám měšce pečou, připravíme si přílohu: papriky nakrájíme na nudličky 0,5x2 cm, na 1/4 kolečka asi tak 2 mm silné okurku, na 1/4 asi tak 0,5 cm silné plátky rajčata, 1/2 kolečka asi tak 2 mm silné pórek, natrháme na kousky salát, nahrubo nastrouháme mrkev, vše vložíme do mísy. Do smetany dáme extra panenský olivový olej, česnek, sůl, bílý pepř, bílé víno a promícháme, přidáme nakrájenou pažitku, nasekanou bazalku a znovu promícháme poté nalijeme na zeleninu a opatrně promícháme.
3
K teplým měšcům podáváme připravenou zeleninovou přílohu. Ačkoliv je to trochu pracné, opravdu to stojí za to.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masový měšec

Masový měšec

Klokaní měšec zlata

Klokaní měšec zlata

HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec

HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Vestfálová | 12. 12. 2006 14:20

    Mužou se podávat i studené,ale teplé jsou lepší už kvůli sýrům

  • Věra Pospíšilová | 11. 12. 2006 19:46

    Vařila jsem k nedělnímu obědu, měla jsem s tím úspěch. Ta směs je vynikající, dobře ochucená, přidala jsem ještě pórek a kvůli manželovi pepř. Neměla jsem čas ani ingredience na salát, připravila jsem jen s brambory a s tatarkou, ale opravdu to ještě něco chtělo, příště vyzkouším i se salátem.

  • Anonym | 11. 12. 2006 12:27

    vypadá to velmi dobře,ale zajímalo by mne,jestli máte vyzkoušené,zda jdou měšce jíst studené,líbilo by se mi nabídnout měšce hostům jako chuťovku,díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Česnek Gyros koření Hermelín Hlávkový salát Kuřecí maso Listové těsto Mrkev Okurka salátová Olivový olej Panenský olivový olej Paprika Pažitka Pepř mletý Pórek Rajčata Sůl Sýr Niva Vepřové maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

69
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
31
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Meruňkový kompot
Meruňkový kompot

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Celebrity vynesly šperky za miliony: Diamantové Vary! Dakota Johnsonová zválcovala všechny

Celebrity vynesly šperky za miliony: Diamantové Vary! Dakota Johnsonová zválcovala všechny

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Vestfálský měšec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact