• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vestfálský měšec
Napište svůj komentář k receptu

Vestfálský měšec

autor: čaroorchy
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vestfálský měšec
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 500
      g vepřové maso pečeně
    • 7
      stroužek česnek utřené
    • 1
      lžíce gyros koření od Vitany
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      dl olivový olej
    • 100
      g hermelín
    • 100
      g sýr niva
    • 2
      balíček listové těsto
  • Příloha
    • 4
      ks paprika žlutá, červená, zelená a oranžová
    • 1
      ks okurka salátová menší
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek menší
    • 8
      ks hlávkový salát listů - na kousky natrhat, nebo čínské zelí
    • 2
      lžíce pažitka nakrájená
    • 1
      lžička bazalka nasekaná
    • 3
      stroužek česnek utřený
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce panenský olivový olej extra
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,50
      dl bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky, asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl a gyros koření a vlijeme do misky s masem, pořádně promícháme a necháme asi tak 30 minut odležet. Mezítím vyválíme listové těsto asi tak 2-3 mm silné pláty a nakrájíme čtverce 20x20 cm. Nakrájíme na malé kostičky hermelín a rozdrobíme nivu. Maso orestujeme na pánvi. Na čtverce těsta klademe maso a navrch dáme hermelín a nivu a uděláme uzlíky. Dáme péci do trouby asi tak na 150 °C a pečeme do jemně do zlatova.
2
Zatím, co se nám měšce pečou, připravíme si přílohu: papriky nakrájíme na nudličky 0,5x2 cm, na 1/4 kolečka asi tak 2 mm silné okurku, na 1/4 asi tak 0,5 cm silné plátky rajčata, 1/2 kolečka asi tak 2 mm silné pórek, natrháme na kousky salát, nahrubo nastrouháme mrkev, vše vložíme do mísy. Do smetany dáme extra panenský olivový olej, česnek, sůl, bílý pepř, bílé víno a promícháme, přidáme nakrájenou pažitku, nasekanou bazalku a znovu promícháme poté nalijeme na zeleninu a opatrně promícháme.
3
K teplým měšcům podáváme připravenou zeleninovou přílohu. Ačkoliv je to trochu pracné, opravdu to stojí za to.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masový měšec

Masový měšec

Klokaní měšec zlata

Klokaní měšec zlata

HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec

HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Vestfálová | 12. 12. 2006 14:20

    Mužou se podávat i studené,ale teplé jsou lepší už kvůli sýrům

  • Věra Pospíšilová | 11. 12. 2006 19:46

    Vařila jsem k nedělnímu obědu, měla jsem s tím úspěch. Ta směs je vynikající, dobře ochucená, přidala jsem ještě pórek a kvůli manželovi pepř. Neměla jsem čas ani ingredience na salát, připravila jsem jen s brambory a s tatarkou, ale opravdu to ještě něco chtělo, příště vyzkouším i se salátem.

  • Anonym | 11. 12. 2006 12:27

    vypadá to velmi dobře,ale zajímalo by mne,jestli máte vyzkoušené,zda jdou měšce jíst studené,líbilo by se mi nabídnout měšce hostům jako chuťovku,díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Česnek Gyros koření Hermelín Hlávkový salát Kuřecí maso Listové těsto Mrkev Okurka salátová Olivový olej Panenský olivový olej Paprika Pažitka Pepř mletý Pórek Rajčata Sůl Sýr Niva Vepřové maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

152
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
119
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
50
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Režisér Zelenka v slzách: Smrt kostýmní výtvarnice Libuše Pražákové (†78), se kterou dlouhodobě spolupracoval!

Režisér Zelenka v slzách: Smrt kostýmní výtvarnice Libuše Pražákové (†78), se kterou dlouhodobě spolupracoval!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Vestfálský měšec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact