Pekáček vymažeme sádlem, dáme do něj uvařené fleky, uzené maso nakrájené na kousíčky, prosypeme vegetou a zamícháme.
3
V mléce rozkvedláme vajíčka, přidáme vegetu a petrželku. Půlku vajec nalijeme do pekáčku, promícháme a přiklopíme.
4
Dáme do vyhřáté trouby na 30 min. zapéct. Nastrouhaný sýr přidáme do zbylého mléka s vejci. Po 30-ti minutách odklopíme, zalijeme zbytkem mléka s vejci a sýrem. Dopečeme, aby se vytvořila kůrčička.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jindra
|12. 11. 2015 21:12
A to jste celý víkend ani nespali? :-D
Klára
|30. 7. 2013 19:32
Vegeta, maggi, masox: to je hit českých kuchařek. Použít jí ale nemusíte, pokud máte vlastní názor a rozum. Já tyto jedy už dávno ignoruji a názvy některých pokrmů také.
Koukám, že na vesnici roste na zahrádce především vegeta.
Sysina
|12. 4. 2013 09:14
Šunkofleky odjakživa jen s těstovinami uvařenými v uzeném vývaru (domácí nebo kupované),uzené a vajíčka. Žádný sýr a jiné odpornosti.
petrsailor
|4. 2. 2013 14:49
Přesně tak! A ty fleky uvařit ve vývaru po uzenym (nejlíp žebra!), víc to fakt nepotřebuje.
Martin
|7. 11. 2012 12:47
vegeta :-D .. eidam :-D :-D ... pardon, ale to fakt nééé :-)
anna
|22. 8. 2012 15:46
takze jenom fleky a uzeny -- vyborna rada od cecila !!! :-S
Cecil
|12. 8. 2012 21:40
Jaký prase by do toho dávalo Vegetu? Proč? Jsou to fleky s uzeným, tak proč tam přidávat chuť zeleniny s chemií, když tam ani jedno nepatří. A s tím sýrem bych taky polemizoval.....
kenny
|10. 6. 2012 11:37
co je na tom venkovského? Kdyby aspon tam byly domácí fleky! Skoro všichni tam dávají kupované těstoviny, ale pravé šunkofleky jsou z domácích fleků.
Misto te VEGETY radsi dejte petrzelku, pazitku nebo treba porek. S Vegetou to pak chutna vsechno stejne. O:-)
Jitka
|14. 7. 2011 13:46
já do nich přidávám 2 lžíce leča,je to moc dobré,a nejsou tak suché ;-)
Pavlii
|8. 3. 2011 12:29
moc nerozumím, co je na těchto šunkoflecích venkovského - v tom případě bych čekala spíš nějakou zajímavou kombinaci bylinek a ne vegetu to je asi vesnické spíš tak , že na vesnici v obchodě měli ten den jen jeden druh koření, že ;-) jinak se dají péct půlku času pod deklíkem nebo alobalem, není nutné je polévat nadvakrát...
Daniela
|16. 10. 2010 14:48
Já též
Daniela
|16. 10. 2010 14:47
Super recept, můj přítel se nemohl nabažit a chtěl ještě :-)
MIRKA AKRIM
|21. 9. 2010 11:34
PROC DO VSEHO CPAT VEGETU, VZDYT TO UPLNE POTLACI CHUT UZENEHO MASA.
zdenka supolova
|15. 11. 2009 20:22
Já ještě vmíchávám osmaženou cibulku a je to moc dobré
Květoslava Liduchová
|14. 11. 2009 20:30
výborně hned příští týden vyzkouším
marie nezlakova
|16. 9. 2009 12:02
1*.Výborné jídlo.Šunkofleky dělám zcela jinak a tomuto doma říkáme zapékané těstoviny(nepoužívám na ně fleky).
Irena Klasová
|7. 8. 2009 14:58
Já jsem je pekla při 175 stupních zhruba těch třicet minut a odkryté zhruba 8 minut. Troubu jsem vyhřala na 200 stupňů. Šunkofleky byly výborné hodnotím jedničkou:-))
Jana Beranová
|26. 7. 2009 14:50
Díky za recept, ale jelikož jsem začátečník, poraďte prosím při kolika stupních to mám péct?
anton 009
|13. 12. 2008 15:58
Už je zde jen velmi málo jednoduchých skvělých českých receptů. Musím jen poděkovat ...
Simča Sládková
|30. 8. 2008 22:35
Přidala jsem ještě najemno nakrájenou půlku cibule. Včera jsem to uvařila a dnes jsme to dojedli. Bylo z toho 8 pěkných porcí...
Ivo Slanina
|3. 8. 2008 08:26
Jednoduche, rychle a velmi chutne. Jedli jsme je cely vikend.
Ondřej
|23. 5. 2007 23:29
Dneska sem to dělal a výborný, díky moc za recept.. jakožto začátečník ve vaření sem to opravdu ocenil :-)
Kateřina
|23. 5. 2007 14:50
já přidávám ještě muškátový květ,má to takovou šmrncovní chut
ELA
|14. 9. 2006 13:08
vychytávka mojí babičky: fleky uvařte ve vodě po uzeném masu, je to opravdu mnohem lepší