Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem. Přidáme škvarky. Brambory rozmačkáme lžící a přidáme do zelnice. Cibulka se osmaží do růžova na sádle a také se přidá do zelí. Pak odebereme trochu vody z polévky, necháme vychladnout, rozmícháme v ní trošku mouky a tím polévku zahustíme. Provaříme a dochutíme solí a pepřem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Aninka
|26. 7. 2006 19:22
Já vařím tuhle polévku na podzim, a vařím jí z hlávky čerstvého zelí.
ELA
|26. 7. 2006 13:18
pokud nakládáme zelí doma, malou hlávku vkládáme vcelku dospod, užívá se na zelné závitky apod. jinak bych si to asi "přeložila" jako množství odpovídající malé hlávce...
Věra
|26. 7. 2006 11:18
To jse se taky zarazila.... malou hlávku kyselého zelí jsem ještě neviděla :-))