Pomazánku na chlebíčky si zvolíme dle vlastního výběru. Nejlepší jsou světlé a hustší, dělají neutrálně barevný podklad pro zeleninu, která po husté pomazánce neklouže tak, jako po řidké. Kdo se nechce zdržovat pomazánkou namaže pečivo třeba jen máslem nebo sýrem.
2
Ve zdobení chlebíčků se fantazii meze nekladou, použít můžete cokoliv Vám chutná :-).
3
Na hlavičky broučků dáváme většinou cherry rajčátka, ředkvičky, špičky vajíček, okurek... .
4
Na krovky přepůlené plátky vajec, okurek, kedluben..., měsíčky rajčat, nebo půlkolečka salámů nebo klobásek krájených šikmo.
5
Hlavičky ozdobíme ,,obličejem,, buď tečkami z majolky (pomazánky, pomaz.pasty...), nebo zapíchnutím hřebíčků (koření!)... . Můžeme udělat i velice efektní tykadýlka z pažitky: do rajčátka uděláme dirku např. párátkem a do dirky pak vsuneme stéblo pažitky, hezká je i petželka, ta zase dělá takové ,,kadeře,,.
6
Poznámky: Chlebíčky nemusíme pochopitelně dělat jen zeleninové, ale můžeme použít i ovoce. Se sladkou tvarohovou pomazánkou je ovoce velmi chutné! Pomocníci v kuchyni Vám v tomto případě rádi budou i děti, které nás svou fantazií občas i předčí :-)!