• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Veselá prošívaná deka
Napište svůj komentář k receptu

Veselá prošívaná deka

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mrkev
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek cukr krupice
    • 60
      ml rostlinný olej
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • 1
      lžíce hnědý rum nemusí být, ale je to lepší
  • Krém
    • 400
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      ks tvaroh tučný (může být i netučný) ve vaničce

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme pudink s osladíme ho. Tvaroh dáme do ubrousku, abychom ho zbavili trochu tekutiny. Do tvarohu ručně vmícháme studený pudink. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, rum, strouhanou mrkev a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí, citronovou kůru a vanilku. Těsto nalijeme na plech a pomocí sáčku stříkáme ozdobně krém jako prošívaná deka. Když spěcháte, můžete dát lžičkou kupky krému, to neubere na chuti.
2
Poznámka: zkoušela jsem hodně receptů z mrkve a pořád mi něco chybělo nebo přebývalo - nakonec po delším experimentování jsem se ustálila na tento poměr ingrediencí a přidala ještě svůj oblíbený krém. Věřím, že osloví i vás.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fairin
    Fairin | 20. 4. 2016 14:45

    Moc dobrá. Tvaroh byl z vaničky, ani jsem ho nedávala odkapat, krém s pudinkem byl hustý tak akorát (a ještě zbylo na mlsání). Přikládám fotku, veselá deka byla opravdu vesele oranžová. A chuť mrkve nerozeznal ani můj domácí mlsoun.

  • Danča | 22. 9. 2014 14:35

    Tak buchta se peče,trochu jsem ji upravila,přidala jsem ještě jeden tvaroh a hlavně kakao,které by tam mělo být a dala jsem víc oleje a mouky a ještě trochu mléka.A do krému též rum.Tak uvidíme jak to dopadne. :-)

  • Barca | 16. 4. 2013 21:44

    U mne taky. Prislo mi, ze je tam strasne moc cukru, alespon podle chuti. Obrazek barevne neodpovida te buchte. Navic takove mnozstvi pudinku uplne prebilo ten tvaroh a ve vysledku to byla spise pudinkova nez tvarohova buchta. Celkove chut nic moc, bohuzel. Ale verim, ze kdyz si to clovek upravi podle chuti a zkusenosti, tak vysledek bude dobry. :-)

  • berusak | 16. 10. 2012 11:01

    tak to ses asi jelito co ma obe ruce levy! :-D

  • (z)Eli | 15. 10. 2012 21:24

    Nevím, co jsem udělala špatně, ale nějak to celé skončilo fiaskem :(

  • venyss | 13. 9. 2012 19:20

    Moc dobré,všude samá pochvala ;-)

  • Mářa | 14. 8. 2012 10:12

    Vadí pokuď nepřidám mrkev?

  • Kristyna N. | 18. 6. 2011 20:28

    Buchta je výborná. Dala jsem do těsta kakao, protože jsem taky kakaový, jinak jsem recept neměnila. Je vláčná, tvarohová nádivka je moc dobrá a celkově prostě žádná dávivá buchta :)

  • Renata7 | 19. 2. 2011 14:12

    Ještě jsem zapomněla :-)) , těsto dělám z dvojité dávky na velký plech. ;-) Renata

  • Renata7 | 19. 2. 2011 14:08

    Moc dobrá varianta prošívané deky. Jen tvarohovou nápň dávám tu "svou", jednodušší a méně sladkou :-). Renata

  • Vlasta Vejvodova | 23. 4. 2007 14:14

    Blani,to kakao tam dávat nemusíte.Jsme kakaový,tak ho sypu kam můžu :0))))) a ješte jsem přidala hrst nastrouhaných ořechů,jinak zbytek dle receptu,pekla jsem na menším plechu,proto je buchta vyšší.

  • Gábina Houšková | 23. 4. 2007 13:29

    Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem v časovém presu zapomněla tvaroh z vaničky nechat vykapat a smíchala jsem ho s pudinkem rovnou. Krém byl řidší, také v troubě to vypadalo, že je řídký, ale po vychladnutí krásně ztuhlo, takže mé počáteční obavy zmizely.

  • Gábina Houšková | 23. 4. 2007 13:26

    Pekla jsem o víkendu, moc to všem chutnalo. Koláč je spíš na menší plech. Měl krásně oranžovou barvu a někdo si myslel, že v tom jsou meruňky. Určitě budeme opakovat a posílám velkou 1*

  • Tereza Jarčušková | 23. 4. 2007 12:52

    To, čo som jedla u Airan, bolo svetlé. To na obrázku je možno tmavá verzia autorky obrázku:))) Autorka receptu a autorka obrázku nie sú totožné.

  • Blanka V. | 23. 4. 2007 12:05

    U nás měl tento moučník jednoznačně velký úspěch. Jen já bych měla dva malé dotazy. Jednak se mi toho těsta zdálo mála a proto jsem pekla v tzv. pekáči a buchta rozhodně nebyla vysoká. V receptu je uvedeno dáme na plech, takže jsem předpokládala, že to není koláčová forma .... Jo a také jsem pekla dle receptu bez kakaa, ale na obrázku je tmavé těsto. Patří foto k jinému receptu nebo se má přidát kakao? Dík za receptík i odpověď.

  • Táňa Holcová | 19. 4. 2007 15:24

    PEKLA JSEM VČERA...NEMÁ TO CHYBU JE TO I ZDRAVÁ,NE MOC SLADKÁ MŇAMKA!DĚKUJI.

  • Tereza Jarčušková | 16. 4. 2007 14:55

    Jedla som tento koláč priamo od autorky a musím povedať, že chutil. Nebol presladený, bol šťavnatý a mrkvička v ceste ho robila aj príjemným na pohľad. Nepiekla som ho doteraz, ale teraz ho určite budem robiť. Dávam jednotečku:)))

  • Airan | 4. 4. 2007 11:19

    Anonyme, pokud jste dodrzel postup (tvaroh zbavit tekutin mezi ubrousky) nemel by byt krem ridky, prave naopak, je hodne husty.Pani Roncakova, nevim jak to mam rict - mrkvove testo se prece neda srovnat s piskotem - je tam olej a diky mrkve je krasne vlacne na rozdil od sucheho piskotu. Moc me to mrzi, zatim kazdy kdo ochutnal byl nadseny, ale proti gustu....

  • Majka Rončáková | 4. 4. 2007 09:48

    Děllala jsem ho v sobotu ale z dvojité dávky,mrkev 1 1/2 dávky. Tvaroh jsem rozetřela na celé těsto a ozdobila jsem ho vydličkou. Těsto mi přišlo skoro jako piškot.

  • Anonym | 3. 4. 2007 13:38

    Musim,bohužel,říci,že buchta u nás nikomu nechutnala.Krém je dobrý samotný.Na zdobení sáčkem je moc řídký,mrkvové těsto ale neuspělo.

  • Airan | 28. 3. 2007 13:26

    Pani Čelechovská, ja to pecu 25min na 170° v predehrate troube.

  • Anonym | 28. 3. 2007 11:58

    20-30 min,zkoušet špejlí,po vytažení musí být suchá.

  • Světlana Čelechovská | 28. 3. 2007 11:22

    ...jo a ještě by mně zajímalo, jak dlouho se koláč peče?...orientačně...děkuji

  • Světlana Čelechovská | 28. 3. 2007 11:10

    ...to vypadá hodně zajímavě...určitě v sobotu vyzkouším...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Vaření Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krupice Hnědý rum Mléko Mrkev Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

56
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
40
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Vepřový tokáň
Vepřový tokáň
Vertuta
Vertuta
Verzere
Verzere
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i…
Vesnické šunkofleky
Vesnické šunkofleky
Vesnický páj (cottage pie)
Vesnický páj (cottage pie)
  • Recepty.cz
  • Veselá prošívaná deka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact