• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Veselá prošívaná deka
Napište svůj komentář k receptu

Veselá prošívaná deka

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mrkev
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek cukr krupice
    • 60
      ml rostlinný olej
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • 1
      lžíce hnědý rum nemusí být, ale je to lepší
  • Krém
    • 400
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      ks tvaroh tučný (může být i netučný) ve vaničce

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme pudink s osladíme ho. Tvaroh dáme do ubrousku, abychom ho zbavili trochu tekutiny. Do tvarohu ručně vmícháme studený pudink. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, rum, strouhanou mrkev a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí, citronovou kůru a vanilku. Těsto nalijeme na plech a pomocí sáčku stříkáme ozdobně krém jako prošívaná deka. Když spěcháte, můžete dát lžičkou kupky krému, to neubere na chuti.
2
Poznámka: zkoušela jsem hodně receptů z mrkve a pořád mi něco chybělo nebo přebývalo - nakonec po delším experimentování jsem se ustálila na tento poměr ingrediencí a přidala ještě svůj oblíbený krém. Věřím, že osloví i vás.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fairin
    Fairin | 20. 4. 2016 14:45

    Moc dobrá. Tvaroh byl z vaničky, ani jsem ho nedávala odkapat, krém s pudinkem byl hustý tak akorát (a ještě zbylo na mlsání). Přikládám fotku, veselá deka byla opravdu vesele oranžová. A chuť mrkve nerozeznal ani můj domácí mlsoun.

  • Danča | 22. 9. 2014 14:35

    Tak buchta se peče,trochu jsem ji upravila,přidala jsem ještě jeden tvaroh a hlavně kakao,které by tam mělo být a dala jsem víc oleje a mouky a ještě trochu mléka.A do krému též rum.Tak uvidíme jak to dopadne. :-)

  • Barca | 16. 4. 2013 21:44

    U mne taky. Prislo mi, ze je tam strasne moc cukru, alespon podle chuti. Obrazek barevne neodpovida te buchte. Navic takove mnozstvi pudinku uplne prebilo ten tvaroh a ve vysledku to byla spise pudinkova nez tvarohova buchta. Celkove chut nic moc, bohuzel. Ale verim, ze kdyz si to clovek upravi podle chuti a zkusenosti, tak vysledek bude dobry. :-)

  • berusak | 16. 10. 2012 11:01

    tak to ses asi jelito co ma obe ruce levy! :-D

  • (z)Eli | 15. 10. 2012 21:24

    Nevím, co jsem udělala špatně, ale nějak to celé skončilo fiaskem :(

  • venyss | 13. 9. 2012 19:20

    Moc dobré,všude samá pochvala ;-)

  • Mářa | 14. 8. 2012 10:12

    Vadí pokuď nepřidám mrkev?

  • Kristyna N. | 18. 6. 2011 20:28

    Buchta je výborná. Dala jsem do těsta kakao, protože jsem taky kakaový, jinak jsem recept neměnila. Je vláčná, tvarohová nádivka je moc dobrá a celkově prostě žádná dávivá buchta :)

  • Renata7 | 19. 2. 2011 14:12

    Ještě jsem zapomněla :-)) , těsto dělám z dvojité dávky na velký plech. ;-) Renata

  • Renata7 | 19. 2. 2011 14:08

    Moc dobrá varianta prošívané deky. Jen tvarohovou nápň dávám tu "svou", jednodušší a méně sladkou :-). Renata

  • Vlasta Vejvodova | 23. 4. 2007 14:14

    Blani,to kakao tam dávat nemusíte.Jsme kakaový,tak ho sypu kam můžu :0))))) a ješte jsem přidala hrst nastrouhaných ořechů,jinak zbytek dle receptu,pekla jsem na menším plechu,proto je buchta vyšší.

  • Gábina Houšková | 23. 4. 2007 13:29

    Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem v časovém presu zapomněla tvaroh z vaničky nechat vykapat a smíchala jsem ho s pudinkem rovnou. Krém byl řidší, také v troubě to vypadalo, že je řídký, ale po vychladnutí krásně ztuhlo, takže mé počáteční obavy zmizely.

  • Gábina Houšková | 23. 4. 2007 13:26

    Pekla jsem o víkendu, moc to všem chutnalo. Koláč je spíš na menší plech. Měl krásně oranžovou barvu a někdo si myslel, že v tom jsou meruňky. Určitě budeme opakovat a posílám velkou 1*

  • Tereza Jarčušková | 23. 4. 2007 12:52

    To, čo som jedla u Airan, bolo svetlé. To na obrázku je možno tmavá verzia autorky obrázku:))) Autorka receptu a autorka obrázku nie sú totožné.

  • Blanka V. | 23. 4. 2007 12:05

    U nás měl tento moučník jednoznačně velký úspěch. Jen já bych měla dva malé dotazy. Jednak se mi toho těsta zdálo mála a proto jsem pekla v tzv. pekáči a buchta rozhodně nebyla vysoká. V receptu je uvedeno dáme na plech, takže jsem předpokládala, že to není koláčová forma .... Jo a také jsem pekla dle receptu bez kakaa, ale na obrázku je tmavé těsto. Patří foto k jinému receptu nebo se má přidát kakao? Dík za receptík i odpověď.

  • Táňa Holcová | 19. 4. 2007 15:24

    PEKLA JSEM VČERA...NEMÁ TO CHYBU JE TO I ZDRAVÁ,NE MOC SLADKÁ MŇAMKA!DĚKUJI.

  • Tereza Jarčušková | 16. 4. 2007 14:55

    Jedla som tento koláč priamo od autorky a musím povedať, že chutil. Nebol presladený, bol šťavnatý a mrkvička v ceste ho robila aj príjemným na pohľad. Nepiekla som ho doteraz, ale teraz ho určite budem robiť. Dávam jednotečku:)))

  • Airan | 4. 4. 2007 11:19

    Anonyme, pokud jste dodrzel postup (tvaroh zbavit tekutin mezi ubrousky) nemel by byt krem ridky, prave naopak, je hodne husty.Pani Roncakova, nevim jak to mam rict - mrkvove testo se prece neda srovnat s piskotem - je tam olej a diky mrkve je krasne vlacne na rozdil od sucheho piskotu. Moc me to mrzi, zatim kazdy kdo ochutnal byl nadseny, ale proti gustu....

  • Majka Rončáková | 4. 4. 2007 09:48

    Děllala jsem ho v sobotu ale z dvojité dávky,mrkev 1 1/2 dávky. Tvaroh jsem rozetřela na celé těsto a ozdobila jsem ho vydličkou. Těsto mi přišlo skoro jako piškot.

  • Anonym | 3. 4. 2007 13:38

    Musim,bohužel,říci,že buchta u nás nikomu nechutnala.Krém je dobrý samotný.Na zdobení sáčkem je moc řídký,mrkvové těsto ale neuspělo.

  • Airan | 28. 3. 2007 13:26

    Pani Čelechovská, ja to pecu 25min na 170° v predehrate troube.

  • Anonym | 28. 3. 2007 11:58

    20-30 min,zkoušet špejlí,po vytažení musí být suchá.

  • Světlana Čelechovská | 28. 3. 2007 11:22

    ...jo a ještě by mně zajímalo, jak dlouho se koláč peče?...orientačně...děkuji

  • Světlana Čelechovská | 28. 3. 2007 11:10

    ...to vypadá hodně zajímavě...určitě v sobotu vyzkouším...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Vaření Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krupice Hnědý rum Mléko Mrkev Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Afrika řezy

Afrika řezy

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

127
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
19
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
19
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Další doporučené recepty:

Vepřový tokáň
Vepřový tokáň
Vertuta
Vertuta
Verzere
Verzere
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i…
Vesnické šunkofleky
Vesnické šunkofleky
Vesnický páj (cottage pie)
Vesnický páj (cottage pie)
  • Recepty.cz
  • Veselá prošívaná deka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact