• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Veselá prošívaná deka
Napište svůj komentář k receptu

Veselá prošívaná deka

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mrkev
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek cukr krupice
    • 60
      ml rostlinný olej
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • 1
      lžíce hnědý rum nemusí být, ale je to lepší
  • Krém
    • 400
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      ks tvaroh tučný (může být i netučný) ve vaničce

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme pudink s osladíme ho. Tvaroh dáme do ubrousku, abychom ho zbavili trochu tekutiny. Do tvarohu ručně vmícháme studený pudink. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, rum, strouhanou mrkev a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí, citronovou kůru a vanilku. Těsto nalijeme na plech a pomocí sáčku stříkáme ozdobně krém jako prošívaná deka. Když spěcháte, můžete dát lžičkou kupky krému, to neubere na chuti.
2
Poznámka: zkoušela jsem hodně receptů z mrkve a pořád mi něco chybělo nebo přebývalo - nakonec po delším experimentování jsem se ustálila na tento poměr ingrediencí a přidala ještě svůj oblíbený krém. Věřím, že osloví i vás.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fairin
    Fairin | 20. 4. 2016 14:45

    Moc dobrá. Tvaroh byl z vaničky, ani jsem ho nedávala odkapat, krém s pudinkem byl hustý tak akorát (a ještě zbylo na mlsání). Přikládám fotku, veselá deka byla opravdu vesele oranžová. A chuť mrkve nerozeznal ani můj domácí mlsoun.

  • Danča | 22. 9. 2014 14:35

    Tak buchta se peče,trochu jsem ji upravila,přidala jsem ještě jeden tvaroh a hlavně kakao,které by tam mělo být a dala jsem víc oleje a mouky a ještě trochu mléka.A do krému též rum.Tak uvidíme jak to dopadne. :-)

  • Barca | 16. 4. 2013 21:44

    U mne taky. Prislo mi, ze je tam strasne moc cukru, alespon podle chuti. Obrazek barevne neodpovida te buchte. Navic takove mnozstvi pudinku uplne prebilo ten tvaroh a ve vysledku to byla spise pudinkova nez tvarohova buchta. Celkove chut nic moc, bohuzel. Ale verim, ze kdyz si to clovek upravi podle chuti a zkusenosti, tak vysledek bude dobry. :-)

  • berusak | 16. 10. 2012 11:01

    tak to ses asi jelito co ma obe ruce levy! :-D

  • (z)Eli | 15. 10. 2012 21:24

    Nevím, co jsem udělala špatně, ale nějak to celé skončilo fiaskem :(

  • venyss | 13. 9. 2012 19:20

    Moc dobré,všude samá pochvala ;-)

  • Mářa | 14. 8. 2012 10:12

    Vadí pokuď nepřidám mrkev?

  • Kristyna N. | 18. 6. 2011 20:28

    Buchta je výborná. Dala jsem do těsta kakao, protože jsem taky kakaový, jinak jsem recept neměnila. Je vláčná, tvarohová nádivka je moc dobrá a celkově prostě žádná dávivá buchta :)

  • Renata7 | 19. 2. 2011 14:12

    Ještě jsem zapomněla :-)) , těsto dělám z dvojité dávky na velký plech. ;-) Renata

  • Renata7 | 19. 2. 2011 14:08

    Moc dobrá varianta prošívané deky. Jen tvarohovou nápň dávám tu "svou", jednodušší a méně sladkou :-). Renata

  • Vlasta Vejvodova | 23. 4. 2007 14:14

    Blani,to kakao tam dávat nemusíte.Jsme kakaový,tak ho sypu kam můžu :0))))) a ješte jsem přidala hrst nastrouhaných ořechů,jinak zbytek dle receptu,pekla jsem na menším plechu,proto je buchta vyšší.

  • Gábina Houšková | 23. 4. 2007 13:29

    Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem v časovém presu zapomněla tvaroh z vaničky nechat vykapat a smíchala jsem ho s pudinkem rovnou. Krém byl řidší, také v troubě to vypadalo, že je řídký, ale po vychladnutí krásně ztuhlo, takže mé počáteční obavy zmizely.

  • Gábina Houšková | 23. 4. 2007 13:26

    Pekla jsem o víkendu, moc to všem chutnalo. Koláč je spíš na menší plech. Měl krásně oranžovou barvu a někdo si myslel, že v tom jsou meruňky. Určitě budeme opakovat a posílám velkou 1*

  • Tereza Jarčušková | 23. 4. 2007 12:52

    To, čo som jedla u Airan, bolo svetlé. To na obrázku je možno tmavá verzia autorky obrázku:))) Autorka receptu a autorka obrázku nie sú totožné.

  • Blanka V. | 23. 4. 2007 12:05

    U nás měl tento moučník jednoznačně velký úspěch. Jen já bych měla dva malé dotazy. Jednak se mi toho těsta zdálo mála a proto jsem pekla v tzv. pekáči a buchta rozhodně nebyla vysoká. V receptu je uvedeno dáme na plech, takže jsem předpokládala, že to není koláčová forma .... Jo a také jsem pekla dle receptu bez kakaa, ale na obrázku je tmavé těsto. Patří foto k jinému receptu nebo se má přidát kakao? Dík za receptík i odpověď.

  • Táňa Holcová | 19. 4. 2007 15:24

    PEKLA JSEM VČERA...NEMÁ TO CHYBU JE TO I ZDRAVÁ,NE MOC SLADKÁ MŇAMKA!DĚKUJI.

  • Tereza Jarčušková | 16. 4. 2007 14:55

    Jedla som tento koláč priamo od autorky a musím povedať, že chutil. Nebol presladený, bol šťavnatý a mrkvička v ceste ho robila aj príjemným na pohľad. Nepiekla som ho doteraz, ale teraz ho určite budem robiť. Dávam jednotečku:)))

  • Airan | 4. 4. 2007 11:19

    Anonyme, pokud jste dodrzel postup (tvaroh zbavit tekutin mezi ubrousky) nemel by byt krem ridky, prave naopak, je hodne husty.Pani Roncakova, nevim jak to mam rict - mrkvove testo se prece neda srovnat s piskotem - je tam olej a diky mrkve je krasne vlacne na rozdil od sucheho piskotu. Moc me to mrzi, zatim kazdy kdo ochutnal byl nadseny, ale proti gustu....

  • Majka Rončáková | 4. 4. 2007 09:48

    Děllala jsem ho v sobotu ale z dvojité dávky,mrkev 1 1/2 dávky. Tvaroh jsem rozetřela na celé těsto a ozdobila jsem ho vydličkou. Těsto mi přišlo skoro jako piškot.

  • Anonym | 3. 4. 2007 13:38

    Musim,bohužel,říci,že buchta u nás nikomu nechutnala.Krém je dobrý samotný.Na zdobení sáčkem je moc řídký,mrkvové těsto ale neuspělo.

  • Airan | 28. 3. 2007 13:26

    Pani Čelechovská, ja to pecu 25min na 170° v predehrate troube.

  • Anonym | 28. 3. 2007 11:58

    20-30 min,zkoušet špejlí,po vytažení musí být suchá.

  • Světlana Čelechovská | 28. 3. 2007 11:22

    ...jo a ještě by mně zajímalo, jak dlouho se koláč peče?...orientačně...děkuji

  • Světlana Čelechovská | 28. 3. 2007 11:10

    ...to vypadá hodně zajímavě...určitě v sobotu vyzkouším...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Vaření Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krupice Hnědý rum Mléko Mrkev Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

20 minut
Buřty na pivu v briošce

Buřty na pivu v briošce

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

76
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
53
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
43
Hlávkový salát s cibulí a ředkvičkami
Hlávkový salát s cibulí…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Vepřový tokáň
Vepřový tokáň
Vertuta
Vertuta
Verzere
Verzere
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i…
Vesnické šunkofleky
Vesnické šunkofleky
Vesnický páj (cottage pie)
Vesnický páj (cottage pie)
  • Recepty.cz
  • Veselá prošívaná deka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact