• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vertuta
Napište svůj komentář k receptu

Vertuta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vertuta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžíce voda
    • sůl
  • Brynzová náplň
    • 250
      g bryndza
    • 2
      lžíce máslo
  • Masová náplň
    • pepř mletý
    • sůl
    • kopr
    • 250
      g mleté maso uvařené
    • 3
      ks cibule nakrájená a osmažená na 2 lžících másla
  • Cibulová náplň
    • 5
      ks cibule nakrájené a osmažené na 3 lžících másla
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto a vytahujeme ho na obdélník, pokapeme olejem, rozložíme náplň, pevně srolujeme a stočíme do spirály (jako když ždímáme prádlo). Potřeme vejcem a upečeme
2
Poznámka: vertuta je moldavský vytahovaný piroh s brynzovou, masovou nebo cibulovou náplní. Moldavci ale dělají i vertuty plněné strouhanými jablky zahuštěnými strouhankou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michala | 16. 5. 2011 15:02

    Upeču, ale na jakou teplotu? Děkuji..

  • Hedvika | 23. 4. 2007 16:29

    Terezko děkuji, ty recepty jsou opravdu velmi zajímavé,já bych je ráda vyzkoušela,ale nemám kolem sebe tolik pokusných strávníků:-)) Prostě nemá to kdo sníst...Tak se těším na Vaše pokusy a fotky-to já neumím:-))Ahoj

  • Tereza Jarčušková | 23. 4. 2007 13:00

    Hedviga, nie všetky. Robila som beljaše plnené hlávkovou kapustou, tie nám chutili, potom sladký ruský piroh s makovou plnkou, ten bol dobrý tiež, plečinta s bryndzou nám chutila asi ako naše liptovské bryndzové pirohy, len to má iný tvar. Ostatné som nerobila, ale keď som to cez víkend opisovala, tak sme sa s manželom zhodli, že to vyskúšame zaradom všetko. On má také cestové veci rád. Budem fotiť a obrázky pridám.

  • Hedvika | 23. 4. 2007 10:43

    Mohu se prosím zeptat? Terezko,máte ty ruské recepty vyzkoušené? Vím z jakého zdroje čerpáte,ty knížky mám taky,ale třeba u tohoto receptu se mi zdá na vytahování těsta příliš mnoho tuku.Dělám tažený štrůdl,ale dávám jen 1 lžíci rozpuštěného sádla a 1/8 l vody a hlavně trošku octa. Jinak stejně. Je to tak křehké,že nevím,jak bych to stáčela do spirály.Sotva ty šišky přenesu s pomocí utěrky na plech,abych je nepotrhala. :-))A ty rassolniky jste vyzkoušela? Jsou to zajímavé recepty...Děkuji.

  • ELA | 23. 4. 2007 10:21

    paní Terezko, to jsou poklady! Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Cibule Kopr Máslo Mleté maso Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Mexické maso

Mexické maso

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

137
Dýňová tortila
Dýňová tortila
96
Máslové řízky
Máslové řízky
92
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Kroupová jelita
Kroupová jelita

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s jablky
Vepřový špíz s jablky
Vepřový tokáň
Vepřový tokáň
Verzere
Verzere
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i…
  • Recepty.cz
  • Vertuta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact