• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vertuta
Napište svůj komentář k receptu

Vertuta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vertuta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžíce voda
    • sůl
  • Brynzová náplň
    • 250
      g bryndza
    • 2
      lžíce máslo
  • Masová náplň
    • pepř mletý
    • sůl
    • kopr
    • 250
      g mleté maso uvařené
    • 3
      ks cibule nakrájená a osmažená na 2 lžících másla
  • Cibulová náplň
    • 5
      ks cibule nakrájené a osmažené na 3 lžících másla
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto a vytahujeme ho na obdélník, pokapeme olejem, rozložíme náplň, pevně srolujeme a stočíme do spirály (jako když ždímáme prádlo). Potřeme vejcem a upečeme
2
Poznámka: vertuta je moldavský vytahovaný piroh s brynzovou, masovou nebo cibulovou náplní. Moldavci ale dělají i vertuty plněné strouhanými jablky zahuštěnými strouhankou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michala | 16. 5. 2011 15:02

    Upeču, ale na jakou teplotu? Děkuji..

  • Hedvika | 23. 4. 2007 16:29

    Terezko děkuji, ty recepty jsou opravdu velmi zajímavé,já bych je ráda vyzkoušela,ale nemám kolem sebe tolik pokusných strávníků:-)) Prostě nemá to kdo sníst...Tak se těším na Vaše pokusy a fotky-to já neumím:-))Ahoj

  • Tereza Jarčušková | 23. 4. 2007 13:00

    Hedviga, nie všetky. Robila som beljaše plnené hlávkovou kapustou, tie nám chutili, potom sladký ruský piroh s makovou plnkou, ten bol dobrý tiež, plečinta s bryndzou nám chutila asi ako naše liptovské bryndzové pirohy, len to má iný tvar. Ostatné som nerobila, ale keď som to cez víkend opisovala, tak sme sa s manželom zhodli, že to vyskúšame zaradom všetko. On má také cestové veci rád. Budem fotiť a obrázky pridám.

  • Hedvika | 23. 4. 2007 10:43

    Mohu se prosím zeptat? Terezko,máte ty ruské recepty vyzkoušené? Vím z jakého zdroje čerpáte,ty knížky mám taky,ale třeba u tohoto receptu se mi zdá na vytahování těsta příliš mnoho tuku.Dělám tažený štrůdl,ale dávám jen 1 lžíci rozpuštěného sádla a 1/8 l vody a hlavně trošku octa. Jinak stejně. Je to tak křehké,že nevím,jak bych to stáčela do spirály.Sotva ty šišky přenesu s pomocí utěrky na plech,abych je nepotrhala. :-))A ty rassolniky jste vyzkoušela? Jsou to zajímavé recepty...Děkuji.

  • ELA | 23. 4. 2007 10:21

    paní Terezko, to jsou poklady! Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Cibule Kopr Máslo Mleté maso Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Pečené brambory

Pečené brambory

Rybí steak

Rybí steak

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
15
Pečená kachna
Pečená kachna

Zajímavé články

Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
AHA.cz To budete koukat! Překvapivá proměna elegánů Hanzlíka a Stropnického!

To budete koukat! Překvapivá proměna elegánů Hanzlíka a Stropnického!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Univerzální kabelka? Existuje! Tuhle by měla mít v šatníku každá, radí designérka

Univerzální kabelka? Existuje! Tuhle by měla mít v šatníku každá, radí designérka

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Kočendová s partou missek: Luxusní mejdan pro miminko

Kočendová s partou missek: Luxusní mejdan pro miminko

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 10 karmických mužských jmen: Která přinášejí smůlu a která přitahují úspěch?

10 karmických mužských jmen: Která přinášejí smůlu a která přitahují úspěch?

Další doporučené recepty:

Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s jablky
Vepřový špíz s jablky
Vepřový tokáň
Vepřový tokáň
Verzere
Verzere
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i…
  • Recepty.cz
  • Vertuta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact