Plátky masa naklepeme na tenko tak, aby nebyly moc úzké, osolíme, opepříme, vnitřní část, kterou budeme svinovat dovnitř natřeme malinko hořčicí. Na část hořčiční dáme plátek šunky a eidamu, trochu slaniny a dovnitř kousek kyselé okurky. Vše srolujeme a zabalíme pomocí párátek nebo jehel.
2
Na pánvi a oleji osmahneme, aby maso bylo celkem chyceno. Do skleněné nádoby s poklopem nalijeme vývar cca 2-3 deci, plátky slaniny a do toho vložíme osmažené závitky. Dáme do trouby na 180 °C dusit.
3
Průběžně kontrolujeme a doléváme vodu nebo trochu vývaru. Po cca půl hodině přidáme pivo a plátky žampionů. Dusíme, dokud maso nezměkne. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
4
Omáčku v nádobě dáme da plotýnku, přidáme smetanu a dochutíme, případně ještě dohustíme hladkou moukou.