• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřový tokáň
Napište svůj komentář k receptu

Vepřový tokáň

autor: gruza.pavel
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřový tokáň
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g vepřová kýta vepřová plec
    • 60
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule menší
    • 1
      ml olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,50
      l vývar
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks červená paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,50
      kelímek smetana 12% nebo zakysaná
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
V hlubší pánvi opečete nakrájenou slaninu, přidejte maso nakrájené na nudličky, osolte, opepřete a opečte. Pak přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, ještě opékejte, přidejte olej, zasypte lžící mouky, lžičkou papriky a lehce osmahněte. Podlijte vývarem a duste do měkka. Až je maso měkké, přidejte oloupané krájené rajčata, nakrájenou papriku a nasekaný česnek. Krátce poduste, vmíchejte smetanu a prohřejte, už nevařte. Jako přílohu podávejte noky, rýži, těstoviny bramborové knedlíky. DOBROU CHUŤ!!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí tokáň

Hovězí tokáň

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový špíz s jablky

Vepřový špíz s jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 17. 11. 2015 17:20

    Ahoj, docela dobrý recept, koukal jsem, že na netu jich je hodně...jen jsem udělal pár úprav...rajčata a papriky jsem rozvařil, nepoužil česnek a jako maso použil krkovici, protože není tak tuhá...ale každý dle své chuti... :-)

  • suzi.ak
    suzi.ak | 4. 2. 2014 20:45

    Trochu jsem vahala nad temi rajcaty, ale vysledek mile prekvapil, je to opravdu dobre :-)

  • schrink | 5. 6. 2012 12:33

    Vyzkoušeno a výborné, hodnotím 1 :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červená paprika Česnek Cibule Hladká mouka Olej Paprika - sladká Pepř celý Rajčata Smetana 12% Sůl Vepřová kýta Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Svařené víno

Svařené víno

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

193
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou -…
131
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
64
Bramboráčky s česnekovými výhonky
Bramboráčky s…
53
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
43
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Vepřový steak s hranolkami
Vepřový steak s hranolkami
Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s jablky
Vepřový špíz s jablky
Vertuta
Vertuta
Verzere
Verzere
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
  • Recepty.cz
  • Vepřový tokáň
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact