g
vepřové maso
nejlépe panenka (nakrájené na kostky)
2
ks
jablka
velká (např. Granny Smith), nakrájená na osminky
3
lžíce
olivový olej
sůl
pepř mletý
Na marinádu:
350
ml
pomerančová šťáva
120
ml
balzamikový ocet
kmín
pepř drcený
čerstvě
Postup přípravy receptu
1
Nejprve spolu svařte pomerančovou šťávu, balzamikový ocet, kmín a pepř v kastrůlku na mírném plameni asi 30 minut, až směs zhoustne jako sirup.
2
Zapalte oheň ve venkovním grilu a počkejte, až dojde do stadia řeřavých uhlíků. Kousky masa a jablek promíchejte v misce s olivovým olejem, solí a pepřem, aby bylo vše dobře pokryto, a pak střídavě napíchejte na jehly.
3
Grilujte 5–6 minut z každé strany, až bude maso propečené a jablka zkřehnou.
4
Poslední minuty grilování důkladně potřete svařenou marinádou, špízy tak získají
5
krásnou chuť, vůni i barvu. Podávejte se zbylou marinádou.