• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřový plátek po Novohradsku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřový plátek po Novohradsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřový plátek po Novohradsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g vepřová plec (pro 4 osoby)
    • 1
      ks cibule
    • zeleninové lečo
    • 300
      g žampiony množství dle chuti
    • hladká mouka
    • smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky (lze použít i kuřecí, krůtí či jiný druh vepřového), naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vyššího pekáčku a opečeme (pod tučnější masa není třeba dávat olej, samo pustí šťávu).
2
Když je maso z obou stran opečené, vyjmeme jej a na tuku zpěníme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme papriku a necháme za stálého míchání rozpustit, poté vrátíme maso, přidáme lečo a dle potřeby podlijeme, pekáček přiklopíme a dáme do trouby a pečeme.
3
Občas je potřeba na maso kouknout, promíchat a případně podlít. Když je maso téměř hotové, přidáme na plátky nakrájené žampiony a dáme opět do trouby. Já peču zvolna na cca 200 °C a trvá to zhruba 60-90 minut, záleží na typu masa.
4
Když je maso měkké, pekáček vyndáme z trouby, maso vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, kterou předem rozmícháme ve studené vodě. Omáčka by měla bát hustší. Řádně provaříme (10-15 minut, za stálého míchání) a nakonec přidáme smetanu a vrátíme zpět maso.
5
Podáváme nejlépe s rýží, ale lze užít i brambor, knedlík, těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Roman Raba | 21. 10. 2014 13:08

    Dělal jsem bez žampiónů a i tak to bylo výborné.

  • Bucharová Jaroslava | 5. 6. 2006 11:26

    Využila jsem všech rad a doporučení, za něž ještě jednou děkuji, jídlo jsem uvařila a bylo to opravdu moc dobré. Mohu jen doporučit!

  • Jitka | 2. 6. 2006 12:03

    Omáčka musí být hustší až krémovitá, to samotná smetana nezvládne. Takže doporučuji rozmíchat v té vodě.Co se týče leča - sterilované je i s kořením, to mražené je čistě jen zelenina a tak pak chybí v chuti omáčky to koření. Takže doporučuji dělat, jak je uvedeno.

  • Jaroslava Bucharová | 31. 5. 2006 13:40

    Moc děkuji všem za odpovědi, už se na vaření podle tohoto receptu těším.

  • Jaroslava Oumarová | 30. 5. 2006 14:21

    Lečo s klobásou bývá v plechovce, lečo zeleninové ve sklenici. Hledejte ho mezi sterilovanou zeleninou.

  • luckymili | 30. 5. 2006 13:13

    Jaroslavo, nejsem autorka receptu, ale pomůžu s odpovězením 1, mouku v mléce používáme spíše na zahuštění polévek, do " šťávy" raději použijeme mouku s trochou vody /vývaru/ a pak teprve zředíme mlékem, smetanou. Pokud máme vysmahnutou šťávu, zasypeme nejdříve trochou mouky, orestujeme a pak teprve vývarem a nakonec mlékem. 2, vím, že lečo bez klobásky existuje /jednou si stěžovala maminka, že ho koupila/, ale použijete-li mražené, určitě se nic nepokazí.

  • Martina Šimíková | 30. 5. 2006 12:50

    Pokud bych do receptu dávala sladkou smetanu,tak bych mouku vynechala.Smetana to zahustí.

  • Jaroslava Bucharová | 30. 5. 2006 10:46

    Měla bych, prosím, dva dotazy. Za prvé: proč nerozmíchat mouku rovnou ve smetaně, ale ve vodě, a pak teprve smetanu dodat (kolik?) a za druhé: sterilované lečo se prodává pouze s klobáskou (tak dát na maso i tu klobásku?), nebo existuje i bez klobásky? Děkuji předem za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Smetana Sůl Vepřová plec Žampiony Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Dort z OREO sušenek

Dort z OREO sušenek

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

67
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
39
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
38
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
24
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Herec Pavel Trávníček (74): Našel zloděje svých věcí!

Herec Pavel Trávníček (74): Našel zloděje svých věcí!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Vepřový plátek po Novohradsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact