• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vepřový plátek po Novohradsku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřový plátek po Novohradsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřový plátek po Novohradsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g vepřová plec (pro 4 osoby)
    • 1
      ks cibule
    • zeleninové lečo
    • 300
      g žampiony množství dle chuti
    • hladká mouka
    • smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky (lze použít i kuřecí, krůtí či jiný druh vepřového), naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vyššího pekáčku a opečeme (pod tučnější masa není třeba dávat olej, samo pustí šťávu).
2
Když je maso z obou stran opečené, vyjmeme jej a na tuku zpěníme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme papriku a necháme za stálého míchání rozpustit, poté vrátíme maso, přidáme lečo a dle potřeby podlijeme, pekáček přiklopíme a dáme do trouby a pečeme.
3
Občas je potřeba na maso kouknout, promíchat a případně podlít. Když je maso téměř hotové, přidáme na plátky nakrájené žampiony a dáme opět do trouby. Já peču zvolna na cca 200 °C a trvá to zhruba 60-90 minut, záleží na typu masa.
4
Když je maso měkké, pekáček vyndáme z trouby, maso vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, kterou předem rozmícháme ve studené vodě. Omáčka by měla bát hustší. Řádně provaříme (10-15 minut, za stálého míchání) a nakonec přidáme smetanu a vrátíme zpět maso.
5
Podáváme nejlépe s rýží, ale lze užít i brambor, knedlík, těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Roman Raba | 21. 10. 2014 13:08

    Dělal jsem bez žampiónů a i tak to bylo výborné.

  • Bucharová Jaroslava | 5. 6. 2006 11:26

    Využila jsem všech rad a doporučení, za něž ještě jednou děkuji, jídlo jsem uvařila a bylo to opravdu moc dobré. Mohu jen doporučit!

  • Jitka | 2. 6. 2006 12:03

    Omáčka musí být hustší až krémovitá, to samotná smetana nezvládne. Takže doporučuji rozmíchat v té vodě.Co se týče leča - sterilované je i s kořením, to mražené je čistě jen zelenina a tak pak chybí v chuti omáčky to koření. Takže doporučuji dělat, jak je uvedeno.

  • Jaroslava Bucharová | 31. 5. 2006 13:40

    Moc děkuji všem za odpovědi, už se na vaření podle tohoto receptu těším.

  • Jaroslava Oumarová | 30. 5. 2006 14:21

    Lečo s klobásou bývá v plechovce, lečo zeleninové ve sklenici. Hledejte ho mezi sterilovanou zeleninou.

  • luckymili | 30. 5. 2006 13:13

    Jaroslavo, nejsem autorka receptu, ale pomůžu s odpovězením 1, mouku v mléce používáme spíše na zahuštění polévek, do " šťávy" raději použijeme mouku s trochou vody /vývaru/ a pak teprve zředíme mlékem, smetanou. Pokud máme vysmahnutou šťávu, zasypeme nejdříve trochou mouky, orestujeme a pak teprve vývarem a nakonec mlékem. 2, vím, že lečo bez klobásky existuje /jednou si stěžovala maminka, že ho koupila/, ale použijete-li mražené, určitě se nic nepokazí.

  • Martina Šimíková | 30. 5. 2006 12:50

    Pokud bych do receptu dávala sladkou smetanu,tak bych mouku vynechala.Smetana to zahustí.

  • Jaroslava Bucharová | 30. 5. 2006 10:46

    Měla bych, prosím, dva dotazy. Za prvé: proč nerozmíchat mouku rovnou ve smetaně, ale ve vodě, a pak teprve smetanu dodat (kolik?) a za druhé: sterilované lečo se prodává pouze s klobáskou (tak dát na maso i tu klobásku?), nebo existuje i bez klobásky? Děkuji předem za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Smetana Sůl Vepřová plec Žampiony Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Maďarská variace

Maďarská variace

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

89
Brokolicová polévka (nejen) se slaninou
Brokolicová polévka …
58
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík)…
49
Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem
Carrot cake (Mrkvový…
26
Bylinkové máslo
Bylinkové máslo
23
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Vepřový plátek po Novohradsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact