• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřový perkelt s tarhoňou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřový perkelt s tarhoňou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g vepřová plec
    • 150
      g cibule velká, cca
    • sádlo nebo olej
    • 1
      lžička mletá sladká paprika nejlépe maďarská, plnější
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g červená paprika nebo menší kápie
    • 2
      ks rajčata vyzrálá
    • tymián pár lístečků
    • vývar dle potřeby
    • 250
      g tarhoňa v suchém stavu, cca

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na zhruba lžíci sádla osmažit dosklovata. Poté přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme a opepříme. Když se nám šťáva téměř vysmaží, přisypeme plnější lžičku kvalitní sladké (můžeme i v kombinaci s pálivou) papriky a ještě velmi krátce (aby nezhořkla) ji s masem osmažíme za stálého míchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přisypeme na malé kostičky pokrájenou papriku a pokrájené vyzrálé rajčata, ze kterých jsme vybrali lžičkou semínka, trošku lístečků z tymiánu, promícháme, přidáme cca decilitr vývaru a dusíme zvolna pod poklicí do změknutí masa za občasného podlití a promíchání.
3
Vývar přidáváme po troškách, nechceme, aby nám maso "plavalo", pouze by se mělo "povalovat" a zvolna dusit v zeleninovém sosu. Zahušťovat nebudeme.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

4
Po změknutí masa dle chuti můžeme dle chuti dosolit a opepřit, pokud jsme to s vývarem přehnali, sundáme pokličku a přebytečnou vodu zredukujeme varem.
5
Během vaření si uvaříme tarhoňu dle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření scedíme a podáváme buď tak, že ji nandáme na talíř a na ni navrstvíme perkelt nebo ji zamícháme rovnou do hotového perkeltu.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

6
Velmi dobře chutná společně promíchané i vychladlé, tedy když zbude...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Mletá sladká paprika Pepř mletý Rajčata Sádlo Sůl Tarhoňa Tymián Vepřová plec Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

107
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
47
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
37
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
35
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Vepřový králík pečený na bylinkách
Vepřový králík pečený na bylinkách
Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Vepřový perkelt s nokedly
Vepřový perkelt s nokedly
Vepřový plátek s listovým špenátem
Vepřový plátek s listovým špenátem
Vepřový řízek
Vepřový řízek
Vepřový řízek s holandskou omáčkou
Vepřový řízek s holandskou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Vepřový perkelt s tarhoňou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact