• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřový perkelt s tarhoňou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřový perkelt s tarhoňou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g vepřová plec
    • 150
      g cibule velká, cca
    • sádlo nebo olej
    • 1
      lžička mletá sladká paprika nejlépe maďarská, plnější
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g červená paprika nebo menší kápie
    • 2
      ks rajčata vyzrálá
    • tymián pár lístečků
    • vývar dle potřeby
    • 250
      g tarhoňa v suchém stavu, cca

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na zhruba lžíci sádla osmažit dosklovata. Poté přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme a opepříme. Když se nám šťáva téměř vysmaží, přisypeme plnější lžičku kvalitní sladké (můžeme i v kombinaci s pálivou) papriky a ještě velmi krátce (aby nezhořkla) ji s masem osmažíme za stálého míchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přisypeme na malé kostičky pokrájenou papriku a pokrájené vyzrálé rajčata, ze kterých jsme vybrali lžičkou semínka, trošku lístečků z tymiánu, promícháme, přidáme cca decilitr vývaru a dusíme zvolna pod poklicí do změknutí masa za občasného podlití a promíchání.
3
Vývar přidáváme po troškách, nechceme, aby nám maso "plavalo", pouze by se mělo "povalovat" a zvolna dusit v zeleninovém sosu. Zahušťovat nebudeme.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

4
Po změknutí masa dle chuti můžeme dle chuti dosolit a opepřit, pokud jsme to s vývarem přehnali, sundáme pokličku a přebytečnou vodu zredukujeme varem.
5
Během vaření si uvaříme tarhoňu dle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření scedíme a podáváme buď tak, že ji nandáme na talíř a na ni navrstvíme perkelt nebo ji zamícháme rovnou do hotového perkeltu.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

6
Velmi dobře chutná společně promíchané i vychladlé, tedy když zbude...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Mletá sladká paprika Pepř mletý Rajčata Sádlo Sůl Tarhoňa Tymián Vepřová plec Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Balkánský salát

Balkánský salát

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Šťouchané brambory s uzeným sýrem

Šťouchané brambory s uzeným sýrem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

323
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
45
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
31
Kozí (beraní) rohy - sterilované
Kozí (beraní) rohy -…
22
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
13
Jednoduché karamelové řezy
Jednoduché karamelové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Vepřový králík pečený na bylinkách
Vepřový králík pečený na bylinkách
Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Vepřový perkelt s nokedly
Vepřový perkelt s nokedly
Vepřový plátek s listovým špenátem
Vepřový plátek s listovým špenátem
Vepřový řízek
Vepřový řízek
Vepřový řízek s holandskou omáčkou
Vepřový řízek s holandskou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Vepřový perkelt s tarhoňou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact