• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vepřový perkelt s tarhoňou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřový perkelt s tarhoňou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g vepřová plec
    • 150
      g cibule velká, cca
    • sádlo nebo olej
    • 1
      lžička mletá sladká paprika nejlépe maďarská, plnější
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g červená paprika nebo menší kápie
    • 2
      ks rajčata vyzrálá
    • tymián pár lístečků
    • vývar dle potřeby
    • 250
      g tarhoňa v suchém stavu, cca

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na zhruba lžíci sádla osmažit dosklovata. Poté přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme a opepříme. Když se nám šťáva téměř vysmaží, přisypeme plnější lžičku kvalitní sladké (můžeme i v kombinaci s pálivou) papriky a ještě velmi krátce (aby nezhořkla) ji s masem osmažíme za stálého míchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přisypeme na malé kostičky pokrájenou papriku a pokrájené vyzrálé rajčata, ze kterých jsme vybrali lžičkou semínka, trošku lístečků z tymiánu, promícháme, přidáme cca decilitr vývaru a dusíme zvolna pod poklicí do změknutí masa za občasného podlití a promíchání.
3
Vývar přidáváme po troškách, nechceme, aby nám maso "plavalo", pouze by se mělo "povalovat" a zvolna dusit v zeleninovém sosu. Zahušťovat nebudeme.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

4
Po změknutí masa dle chuti můžeme dle chuti dosolit a opepřit, pokud jsme to s vývarem přehnali, sundáme pokličku a přebytečnou vodu zredukujeme varem.
5
Během vaření si uvaříme tarhoňu dle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření scedíme a podáváme buď tak, že ji nandáme na talíř a na ni navrstvíme perkelt nebo ji zamícháme rovnou do hotového perkeltu.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

6
Velmi dobře chutná společně promíchané i vychladlé, tedy když zbude...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Mletá sladká paprika Pepř mletý Rajčata Sádlo Sůl Tarhoňa Tymián Vepřová plec Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

České kuře pečené

České kuře pečené

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

86
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
69
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
56
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
54
Dýňová tortila
Dýňová tortila
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Vepřový králík pečený na bylinkách
Vepřový králík pečený na bylinkách
Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Vepřový perkelt s nokedly
Vepřový perkelt s nokedly
Vepřový plátek s listovým špenátem
Vepřový plátek s listovým špenátem
Vepřový řízek
Vepřový řízek
Vepřový řízek s holandskou omáčkou
Vepřový řízek s holandskou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Vepřový perkelt s tarhoňou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact