• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Vepřový ořech s mrkvovým pyré

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Mrkvové pyré
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks brambory typ B
    • 100
      g máslo
    • 500
      g mrkev
    • 1
      ks česnek
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • citronová šťáva
    • cukr krupice podle chuti
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks česnek stroužky
    • pepř mletý
    • citronová šťáva
    • 1
      kg vepřové maso ořech
  • Dokončení
    • 50
      g máslo
    • olivový olej
    • pepř mletý
    • petrželka
    • řeřicha

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous-vide lázně při 56 °C na minimálně 12 hodin.
2
Po uvaření maso zchlaďte, a to třemi stupni – chvíli při pokojové teplotě, chvíli v ledové vodě a pak v ledničce. Šťávu přeceďte do rendlíku a redukujte, dokud nevznikne hustá tekutina. Pak vypněte plotýnku a vmíchejte zbytek másla. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
3
Před servírováním rozehřejte pánev s máslem a olejem a každou porci masa glazujte, na talíři ji nakonec přelijte šťávou.
4
Zeleninu na pyré uvařte v osolené vodě a dohladka rozmixujte s máslem a smetanou.
5
Dochuťte citronem, solí, pepřem a cukrem. Výhonky řeřichy s petrželkou ochuťte olivovým olejem, opepřete a podávejte k masu a pyré.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Citronová šťáva Cukr krupice Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petrželka Řeřicha Smetana ke šlehání Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

300
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
29
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
15
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Božská Lela Vémola ukázala tělo po třech císařích: Milujte se i s jizvami a striemi!

Božská Lela Vémola ukázala tělo po třech císařích: Milujte se i s jizvami a striemi!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Vepřový jazyk na divoko
Vepřový jazyk na divoko
Vepřový kotlík s fazolemi
Vepřový kotlík s fazolemi
Vepřový králík pečený na bylinkách
Vepřový králík pečený na bylinkách
Vepřový perkelt s nokedly
Vepřový perkelt s nokedly
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový plátek s listovým špenátem
Vepřový plátek s listovým špenátem
  • Recepty.cz
  • Vepřový ořech s mrkvovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact