Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme připravené kostky masa, které za občasného promíchání necháme osmažit ze všech stran. Přisypeme drobně nasekaný česnek, papriku a protlak, vše promícháme, ještě krátce osmažíme a necháme rozvonět.
Maso podlijeme cca půllitrem vývaru a pod poklicí, na mírném ohni, dusíme téměř doměkka, za občasného podlití dle potřeby a promíchání.
3
Ke konci dušení přisypeme k masu na kolečka nebo půlkolečka pokrájenou očištěnou mrkev, kterou dodusíme s masem doměkka, případně dle potřeby podlijeme vývarem, dosolíme, opepříme.
4
Nakonec šťávu lehce zahustíme jíškou, necháme krátce provařit a můžeme podávat. Podáváme s bramborem, bramborovo-houskovým knedlíkem, noky...