Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme kousky masa, mícháme a restujeme, ke konci orestujeme i papriku s protlakem a přilijeme vývar. Přivedeme k varu, dusíme téměř doměkka, pak přidáme pokrájená játra a dodusíme. Připravíme si tmavší jíšku z mouky a sádla, kterou guláš zahustíme, dochutíme solí, pepřem, česnekem, kmínem, majoránkou. Necháme ještě na mírném ohni provařit. Podáváme v malém vydlabaném bochníčku chleba. Chléb nasákne voňavou a lahodnou šťávou a stane se ideální přílohou.
2
* Použít můžeme i celozrnné bulky, kulaté dalamánky... .
3
* Použít můžeme i kuřecí či kachní játra. Pokud chceme vepřová játra, orestujeme je hned na začátku s masem.
Játra jsem přidala králičí z darovaného králíka, nevěděla jsem co s nima. Guláš byl výborný ikdyž nebyl v chlebu, ale vedle něj.
Gastronome
|29. 5. 2011 16:26
Excellent goulash!!!
Honza
|27. 4. 2011 19:06
To byl nářez! I ženský se olizovaly :-D 8-) !
Tom
|3. 12. 2010 23:29
Zajimalo by me, jak ten gulas potom chutna, kdyz davate maso az do vody. Vzdyt i zacek prvniho rocniku kucharskeho uciliste vi, ze, maso, se musi nejprve osmazit s cibuli, aby se zatahlo a dostalo tu spravnou gulasovou chut :-D