RADA: Jak udržet omáčku teplou
RADA: Jak uvařit ty nejlepší knedlíky: Klasické kynuté, bramborové i karlovarské
Dobrý den, gulášek určitě bude dobrý a těším se na něho. Jen se chci zeptat jestli ta paprika nezhořkne? Děkuji
Dobrý den, jsem jemně zdeptán jednou ingrediencí, a to je střední cibule.. Netuším, jestli tím myslíte že se má podávat ve středu, a nebo jíst jenom střed.. Díky, Mgr. Maxmilián Hanakyn
Vyzkoušel jsem tento recept a guláš se mi povedl na první pokus . Papriku jsem použil sladkou a papriku na guláš ve stejném poměru. Dokonce i zahuštění proběhlo v pořádku. Díky moc za recept.
...těstoviny se budou hodit určitě, když nechcete knedlík nebo chleba ...a papriku? ...to záleží jestli máte guláš radši pálivější nebo pouze s paprikovou chutí
Dobrý den, zítra chci tento guláš vařit k večeři chtěla bych se zeptat jestli dáváte jak sladkou papriku nebo pálivou a nebo oboje a také jestli si myslíte, že se k tomu budou hodin těstoviny děkuji za odpověd
No recept parádní neměl sem vubec žádny problem a to sem si troufl jit i do restování papriky. Směs sem taky vubec nemixoval. Otec se švagrem si to pochvalovali takže spokojenost 8-)
Idi na hui :-P
:-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-|
Já osobně zahušťuji buďto bramborem, utřeným, nebo rajským protlakem ... a huláš ve vysledku nemixuji, protože si nemyslim, že to je potřeba .. i dětem to je jedno .... jinak recept je supr ... díky za něj
I já to tak dělám, Hotová instantní jíška ať světlá nebo tmavá je snad nejhorší výrobek na našem trhu. :-$
psala moukou a ne mukou u nás to má jiný význam.když něco chceš,piš česky. :-(
Z palmového oleje?! No jak si to mohli dovolit, to je neskutečné, takhle urážet lidi!
Z palmového oleje?! No jak si to mohli dovolit, to je neskutečné, takhle urážet lidi!
Taky jsem ji používala - než jsem zjistila, že je z palmového oleje :-X Knorr i Vitana. Takže finito, ať žije mouka.
Zaklad paradni, ja zahustuji budto malym protlakem a nebo bramborem ...., nekdo muze rici nepatri ... ale me deti to zboznuji ..., omacku nemixuji, dle meho to je zbytecny ..., zpravidla dam trochu bokem a pridam si do nej chilli nebo papricky ... pro muzskou cast rodiny
Opravdu výborný recept, ještě jsem si ho zjednodušila, ale základ je dobrý. Pro ty co se učí vařit opravdu mohu jen doporučit. :-P
Do veproveho gulase protlak ani nepatri a bobkac taky ne. Kolik cibule tolik masa je u hoveziho gulase. Ty hrudky se tam opravdu udelaji, Nejlepsi na zahusteni je instatntni jiska. Prodava se krasne tmava, ale i svetla. Pouzivam ji absolutne do vseho co chci zahustit. :-)
psi maso?ti jebe? :-(
ještě je dobré tam přidat trochu sušených hub a místo vepřového použít psí maso
Pro ty nechapave- maso vydusime tak, aby tam zbylo co nejmene tekutiny, jen tuk/jinak to udela hrudky/. A ted to vse poprasime moukou, zamichame a oprazime-maso i s moukou. Jak je to osmahle, zalijeme vodou. :-[
Zuzi... Přesně tak, taky jsem z toho jelen:-D
Zuzi... Přesně tak, taky jsem z toho jelen:-D
to, že děláš 16 let jako kuchař ještě neznamená, že umíš udělat guláš... potažmo obecně vůbec vařit... Já tam protlak taky dávám, ale jsou lidi, který ho nepoužívaj a jejich guláš je taky dobrej...
Autor zřejmě myslí nejprve "osmahnout" mouku (tedy buď na másle jako jíšku), nebo "nasucho" zapražit a poté zahustit omáčku.
Myslim si ze je to uplne jedno co tam chybi ne?chcete varit podle tohoto receptu nebo to jen komentovat!!Kazdy at jsi tam prida nebo nedava podle sveho.... ;-) tady mate zaklad na gulas a pak uz je jedno co jsi do nej nahazite :-))
Prosim Vas, co znamena zaprasime ho mukou, ktoru nechame osmahnout. Mozete prosim pisat postupy presnejsie? Ako ma podla tohto varit, clovek co to robi prvy krat. ?
řek bych,že co člověk,to jinej recept.........s protlakem,nebo bez něj,je to jedno........ovšem ten bobkáč je divnej,že tam není.
to vás teda taky mohu vyvézt z omylu .že plno lidí dává třeba jen půl protlaku do guláše.a jsou to taky kuchaři! :-! :-!
Nemusíme snad všichni vařit jak přes kopírák a podle nějakých dogmat. U nás v rodině se také protlak nedává, protože nám to chutná bez něj. Je pravda, že dřív se muselo vařit ve veřejném stravování podle norem, ale to jste ješte nebyl kuchař.
Si ho tam dej, když ti tak chutná :-! a bobkový list do guláše nepatří, leda tak do kančího.
Vidím že v ingrediencích rajský protlak není, proto se na něj ptam. A ten tam patří do guláše stejně tak jako mrkev do svíčkové. Stejně tak tam nepatří mouka, dává se kolik kilo masa, tolik kilo cibule. Pracuju 16 let jako kuchař, tak opravdu vím co tam příjde a co ne.
Ale v ingrediencích protlak není,tak proč by se ztrácel?Nebude to tím,že Ladia vaří guláš bez něj,stejně jako já a to už 40 let?
Též jsem vyzkoušel a je velmi dobrý ! :-P
Pardon cibule do růžova
Paprika do růžova se říká světle hnědé. Kdo chce guláš tmavý osmaží cibuli pomalu, ale hodně do hněda. Cibule pak udělá barvu guláše.
Tak už dělám podruhé a dnes sem přidala k masu i nakrájenou červenou a zelenou papriku (půl od každé barvy) a jelikož sem s obědem neměla kam spěchat, nechala sem maso dusit fakt dlouho (skoro dvě hodinky), takže se krásně rozpadá. Výsledek mňamka :-)
!!! Jste jednička!!! Ten guláš te úžasný. Dělala jsem guláš poprvé a přítel z něj byl úplně hotovy :-) už nikdy jinak :-)
Ahoj lidičky no luxus musím uznat,ale já jsem si ho malinko vylepšila místo vody jsem do něj nalila lahev plzně a můžu říct,že se mužu užrat <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-P
Jako supr jednoduchej recept na bezva guláš. Ale rejpnutí si neodpustim - viděl někdo z vás osmahnutou cibuli "do růžova"? :-))
:-) Teda teď jsem dovařila tento gulášek a musí říct,že je super opravdu jen doporučuji
včera jsem vařila na oběd a přítel, který je hodně náročný co se jídla týče a díky práce jí v hodně luxusních restauracích, tak se po dojedení olizoval až za ušima a prohlásil, že to je nejlepší jídlo, jaké jsem kdy uvařila. mě také moc chutnalo, je to jednoduché a opravdu to chutná jako pravý guláš.
Perfektní je guláš zahustit do zlatavohněda na sucho na pánvi praženou moukou. nedělá hrudky a mouka tomu dá super chuť. Přidávám k masu na restování ještě cca 2 červené papriky, ty taky celkem ovlivní chuť.
Je ale pravda, ze pravy gulas se nezahustuje moukou, pravy gulas (madarsky, odkud je jeho puvod) ma byt spise polevka, ktera se zahusti tak maximalne mirne rozvarenym bramboremTakze netreba se nekomu vysmivatAle je pravda, ze kritika jakakoli je z bytecna,. Kazdy vari podle sebe, jak jste rekla, a stejne si gulas udela tak aby chutnal jemu. JA jsem tento recept delala, chutnal mi, a gulas to pro mě proste bude. a tečka..Stejně jako dalsich tisic receptu na tento zpusob pro mě budou guláš..A mate pravdu, kamaradka vyucena v oboru se ucial taky gulas jinak, nez by se mel ten uplne puvodni, pravy delat....A dat tolik masa co cibule je pro me nepredstavitelne.. :-$ :-D
Souhlasím. Jsem také sám a rád si pochutnám, na něčem jiném, než na toustech, nebo chlebu s pivem. Ano, také sem chodím rád pro inspiraci a radu. :-P
Ahoj, Víte ja na tyhle stránky docela často zabrouzdám, jelikoz u nas zena doma nevari, takze tuhle roli zastavam ja jako chlap. Na techto strankach jsem jiz nasel tucet receptu, ktere mi pomohly uvarit vyborne jidlo... Nicmene nechapu ty radoby ,,chytraky co si hraji na kritiky" a o vareni nemaji ani paru... Teorie je uznavana, praxe uznavanejsi. Jen co bych chtel dodat autorum, nenechte se odradit temihle s prominutim ,,hloupymi kecy" tech lidi co sem pisi a prosim postujte dal ruzne recepty. Vzdy se nedrzim presneho postupu ani surovin, ale beru Vase recepty jako inspiraci a k tomu tento web snad ma slouzit... Co se tyce receptu davam 1* a diky za nej :-) :-)
Existují tisíce receptů na jedno jídlo. Jsem vyučená v oboru a neučili jsme se že se musí dávat kolik masa tolik cibule a nezahuštovali jsme bramborem. Tak si nechte tu kritiku někam jinam! Každý vaří tak jak chce a ne podle ostatních ! :-D
kokot zustane kokotem slovak mele kokotiny 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
to je vuuul kaviarovy tousty
Ja pridavam jeste bobkovy list a nove koreni a parada.... Nej gulasek :-P <:-)
Pravý guláš sa nezahusťuje múkou. Varí sa dlhšie, aby sa pridané brambory rozvarili a tak guláš zahustili. Tie pridávame, pravdaže nie dve kilá :-) aj do pravého maďarského guláša. Tak jeden, dva kusy na drobné kocky. Z bravča sa v Maďarsku a na juhu Slovenska robí dačo podobné ako uvedené, ale gulášom to nazve len neznalec a ignorant. Je to perkelt a keď pridáte smotanu, tak sa to volá paprikáš, aj keď je v ňom paradoxne menej papriky, ako v perkelte. Možno to dakomu chutí, ale múka v guláši je hriech práve tak, ako kmín. S pozdravom z Nitry Ján
Všetko je dievčatá skvelé. až na to, že bravčový guláš je hlúposť a uvarili ste síce perfektný, ale predsa len BRAVČOVY PERKELT.
Přesně takhle ho dělám léta... Super recept a jednoduchý :-)
Fakt jsem vždycky dojatá, když sem nějakej rádoby chytrák chodí psát kritiky. Pochopím, když se to nepovede, nebo recept někomu nechutná, ale kritizovat postupy a suroviny? Každý dělá recept podle sebe a tohle je stránka s inspiracemi. Zahušťujeme moukou a omáčky, ať už guláš, nebo jakoukoli jinou, já osobně teda většinou vařím do měkka pod pokličkou, takže dusím. Pokud chcete poučovat, založte si blog :-D
ano přesně tak, pak je to úplně o něčem jiném 8-) :-)
Stejně jako autor receptu (kterému děkuji, po dlouhé době jsem byla spokojená s gulášem) mám zahušťování moukou prostě nejradši.
Akorát riskujete že paprika při tom ,,restování'' poněkud zhořkne, mletá paprika nesnáší vysokou teplotu. A potom vepřový guláš a mouka? Jaká? Z lídlu, penny nebo tesca a hladká? Fuj!!!! Vepřový guláš se zahušťuje nejlépe brambory, a to do rozvaření nebo cibulí které je stejně jako masa a nechá se opéct před přidáním masa na oleji nebo slanině zezlátnout. Po vytažení masa (guláš se táhne ne dusí) je tak měkká že se mícháním sama rozmělní na kaši. Takže: paprika čerstvá a jakákoli (nikdo nemluví o tom že guláš je červená omáčka, plecko nebo krkovice, cibule a opéct do hněda, podlít vodou, česnek, majoránka atd. Táhneme dokud se maso samo nerozpadá na vlákna tzn třeba 2,5-3h.
Maso vyjmeme a omáčku rozšleháme?!?! Ještě že vařím jen 4 porce :-S
https://www.youtube.com/watch?v=fIfNhnPJD_c nejlepší guláš
Povedl se ... velmi dobrý recept dala jsem i trochu chilli pač ho máme rádi ,ale jinak moc dobrý děkuji vám :-) uspěla jsem u přítele :-[
Nevím, jestli je to receptem nebo mnou, ale guláš je výborný. A to byla moje premiéra 8-) Akorát jsem tam pridal ještě navíc trochu chilli. Mám rád gulášek pikantnější :-)
Ahoj. Určitě myslí jíšku. Ale já dělám jen ze zákletky (mouka rozmíchaná s vodou) a i tak je výborný. + ke konci dochutím pár kapkami chilli omáčky, aby byl gulášek ostřejší.
Guláš vepřový 2h? Tak dlouho dělám hovězí, právě že vepřové maso je rychleji hotové, rajský protla dávám maximálně do hovězího, to schválně zkusim 8-)
Prosím jsem začátečník jak to myslí stím (zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout.)?to myslí že mám uělat jíšku?Děkuji
Já to zkoušel chlebem a nic moc.Dával jsem jen nastrouhanou střídu/vnitřek chleba/ a nějak se mi to nerozvařilo.Guláš byl ale moc dobrý.
Super názor. Sdílím :-) <3
Kečup do guláše ?!!!!! Zbláznila jste se ?!!!!! :-$
gGulášek je vynikající,když přidáš ještě trochu pálivé papriky, tak to má říz.
gGulášek je vynikající,když přidáš ještě trochu pálivé papriky, tak to má říz.
ano souhlasím
Gulasek se povedl.Jeste jsem pridala rozmaryn a. tymian.Vyborne!!; )
Přidala jsem bobkový list, trochu chilli a kečupu a gulášek byl moc dobrý.
taky sem mel ten samej problem ted ho jdu varit tak to tak zkusim rikas cibulku do hneda pridam maso pripalim pridam vodu znova pripalim a az pak dusim jo?
Tmavou barvu docílíš jednak nechat cibulku,až začne hnědnout a pak kontrolovaným mírným připálením masa.Pak nalít trochu vody,odškrabat ze dna a znova nechat vodu vypařit a trochu připálit.Pak teprve okořenit,zalít a dusit.Guláš je věda a to mírné připálení mu dodá tu správnou chuť.Zpěnit cibuli,naházet maso a zavřít do papiňáku je barbarství :-)
Tohle je můj první guláš, tak jsem hledala co nejjednodušší recept, taky jsem se radila se sestrou, říkala že bez sádla a bobkového listu není guláš dobrý, ale jelikož jsem zrovna v Německu, tak jsem nesehnala ani jedno. Tak jsem udělala guláš podle tohoto receptu, přidala jsem do něj rajčatový protlak během dušení masa a pak v konečné fázi jsem přidala bujon Knorr Bohatý na guláš a zahustila to chlebem. Jinak jsem to nedělala přesně podle receptu, dala jsem i více cibule, dělala jsem to jen z 250g masa, protože tu mám malý hrnec. Jinak se to dusilo celkem dlouho, řekla bych, že až 2 hodiny, ale guláš je výborný, spíš teda sladší, díky tomu protlaku.
Tmavší barvu docílíš více usmaženou cibulí.
vařil jsem to po prvé a super díky ;-)
Nejvíc pomůže zahušťovat chlebem) a určitě je guláš z hovězího o moc tmavší než v vepřového)
Zkus tmavou jíšku,to granulovanou...
Jak docílti u guláše takou pěknou zahnědlou barvu? Mám to dobré, ale barva je taková bledá. To je ovšem můj probléb u všech gulášů, nejen tohoto. Hospodské guláše mají barvu pěknou, ale chuť je špatná.
Nic moc, hodne prace' =-O
Můj oblíbený recept, ráda se k němu vracím, gulášek je prostě luxusní. ;-)
Já dávám na zahuštění zase jenom kůrku z chleba-zůstává tmavý :-)
Výborný recept! Další výborné gulášové recepty jsem našel tady :-) gulasrecept.eu
Ale příště zkusím zahustit chlebem nebo strouhankou..)
Huráááá, gulášová premiéra úspěšně za mnou. Jen jsem přidala ještě chilli (máme s bráchou rádi ostřejší jídla) a gulášové koření a luxuuuuuuusní záležitost. :-[
Další chytrák!! :-| V jednoduchosti je krása..
bylo vy vhodné doplnit časy, která procedura má jak dlouho trvat
hladkou mouku nééééé...... ......chleba bez kůrky krásně se rozvaří, vařit min. 10 min.ale já ho tam dávám docela brzo cca. v pulce vaření ;-)
spíš výborné, ne? :-D
Teda já při chladnutí ještě nikdy guláš nemíchal a nikdy nebyl hořký.. Co ale umí udělat hořkost, je sušená paprika! Když se to přežene, tak je to nepojídatalné.. Jinak většinou souhlas, sádlo místo oleje, s cibulkou pár kousíčků špeku a asi tak po hoďce dušení dávám nakrájené 3 papriky. Ve finále je cibule rozvařená a ty kousky jen krásně mekké, což chci, takže žádné mixování :-) Knedlík není špatný, ale radši si dám kolínka nebo chleba. Dobrou chuť.
Zkuste cibuli nechat trošku připálit(ne shořet),jenom trošku do hněda.Pane jo,to je pak šmak.
Ano! 100% pravda! A nejen gulášek,ale i omáčky všeho druhu.Když se vytvoří škraloup při chladnutí,tak to skysne.Míchat,míchat aještě jednou míchat!
Jak může někdo dělat základ na oleji?(je to hnus velebnosti)JEDINĚ SÁDLO!!! Ale proti gustu... -
Máte-li problém odhadnout, kdy je nutno na papriku vhodit maso, aby nezhořkla, postupujte opačně, na cibulku dejte zatáhnout maso, poté přisypat papriku, jen promíchnout a zalít vodou nebo vývarem. Paprika se rozpouští a rozvine svoje chutě v tuku a dusit maso bez papriky, to není guláš, že :-D Vody nejprve, co nejméně, poté dle toho, kolik chcete omáčky. Pokud guláš uchováváte tak, ihned po uvaření zchladit a míchat a míchat, dokud není možné jej dát do lednice. Tak se nezdrcne.
Samozřejmě, že se má nechat na oleji lehce osmažit, to nás učily už na devítiletce. Paprika přidávaná rovnou do vody, není dobrá a bod varu není pro sušenou papriku vysoká teplota. S ponožkami zkušenost nemám, ty se v našem kraji nevaří ;-) . Hezký den :-) .
Do guláše jsem fakt ještě neslyšela dávat papriku až nakonec. Stačí lehce osmahnout s cibulkou, nechat převalit maso a zalít a nic nezhořkne.
Papriku a majoránku dávat rozhodně až nakonec - a to pokud možno v každém jídle. Paprika má tendenci při vysokých teplotách hořknout a majoránka je zase příliš aromatická na to, abyste si mohli dovolit ji vyvářet jak ponožky. ;-)
Dělám ho velmi podobně, ale přidávám ještě čerstvou červenou papriku, mnohem, mnohem více cibule a dvojnásobek česneku.
Hořký? Nenechali jste dlouho "samotnou" papriku? Ta se nesmí moc dlouho nechávat jen s cibulkou. Než přidám papriku, mám už nakrájené maso, aby to byl cvrkot.
ty barbare!!!! nedat do gulaša papriku a hustit tam kečup!!! nejhorši degradace jidla
To Pejsek a kočička: guláš vám jednoduše zkysnul. Musíte ho míchat při chladnutí.
Pakli, že je Guláš určen ke zvracení tak se to náramně povedlo. Radši se pobleju z vajíček než této nechutiny
Bohužel se nám guláš nepovedl, byl hořký a zdrclý... Vodu jsem postupně přidávala, a to docela dost, jenže nikde nebylo napsaný kolik jí dát na začátku a kolik potom.. Jsem smutná, po přečtení těch všech ohlasů jsem se tak těšila... :-(
Vynikajici :-)
Jednoduché a chutné. Tak to má vypadat. Na zahuštění používám chleba. Místo jedné nebo dvou lžiček paprik dávám pálivou papriku.
<:-) :-* supr zecept fakt dobry dik :-)
Povedl seeeeeeeeeee.....I profici v vareni rikali,ze tak dobry gulas jeste nejedli
Tak.....zatim jde vse podle planu a uz se dusi....jsem zvedava jestli se povede..Tohle je moje velke "poprve" :-)
:-D no to jsem zvedava,jak to dopadne a navic jsem tam pridala nedrceny kmin xD
Jsem začáteční kuchařka a guláš jsem dělala prvně. Výborný! :-)
no oni se na tyhle webovky asi moc profíci nedívají víš...tak se nediv, že je pro začátečníky...a nevím proč si recepty, které tak dokonale profesionálně znáš vůbec projíždíš...nech nás obyčejné lidi, at si navzájem radíme a pomáháme a své trapné připomínky si prosím schovej pro někoho, koho zajímají!díky
děs a hruza =-O jeden z chudych receptu :-S pro začatečniky ............. :-|
JE VYBORNEJ.... :-)
stoji za prd
mno velice ...............je skoro hotovo a vypadá to dobře to je super :-* )
Právě jsem dovařil gulášek. Papriku jsem nedával, protože jsem ji doma nenašel :-))) Dobrá je tmavá hotová granulovaná jíška. trochu zahus'tuji obyčejným kečupem a okořením bílým pepřem. Důležité je vařit guláš cca 1,5 hod, aby maso změklo. Posledních 20 minut nechat jen tak probublávat. Nakonec přidám trochu sádla, aby se udělal mastná oka. jestli mohu doporučit, tak zkuste guláš při vaření okořenit houbovým kořením, je to vynikající. Také 1 stroužek, pro ty, co mohou česnek. DOBROU CHUŤ !!!
No, jdu to zkusit. My doma dáváme ještě bobkový list, o majoránce a kmínu slyším poprvé. Ufidíme jaký bude.
guláš fakt hnusnej :-$ :-X :-S :-(
Gulášek vařím poprvé, tak snad bude dobrej :-)
Je v receptu chyba!!!!!Přidáme sůl a kmín.....tam by mělo být sůl a pepř!!!! ;-)
slyšel jsem ze cibule zhořkne po přidání papriky.... tak ji nasypat spis až později ne?
Podle receptu je viborne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-P
Řeklo by se - obyčejný guláš, ale i na obyčejný guláš je potřeba dobrý recept. Dávám 1 - byla to dobrota :-)
A chtěl byste chutí překvapující? Já si teda potrpím na klasický guláš :-\
Dělala jsem guláš po prvé a myslím,že díky Vašemu receptu se mi moc povedl.Fakt výbornej :-)
Podle mého klasický vepřový guláš.Jednoduchý na přípravu,a chutí nepřekvapující.
Rychlý, dobrý.... ;-)
Ahojky šem včera uvařila a dnes jsme ho jedly je vyborny jen to chce ten kmin drceny ale jinak moc dobry ;-)
Zítřejší sobotní gulášek budu vařit podle receptu a snad se povede 8-) už mám na něj chuť <:-)
Dnes se do toho pustím já doufám že se podaří :-*
můj přítel Petr se do něj právě pustil....to zas bude dorota.... 8-) :-P
Jdu ho uvařit,snad se mně povede .
ja davam prvně maso a pak papriku jinak mi zhořkne ale jinak je vybornej :-))
=-Ja mám nejraděli s kolinkama 20 let starýma.
Pokud delate gulas v tlakovem hrnci, tak ho musite obcas nadzvednout a zahybat s nim, aby se maso promichalo.
Já ho tam normálně nalámu a míchám.. :-)
mužeš chlebem taky to ej dobré ;-)
já si vždy udělám jížku to je nejlepší 8-)
jak se micha maso v tlakovem hrnci? on my tady skáče.
Já mám vždycky tu omáčku moc řídkou. Jak se dělá zahušťování chlebem?
Maso, cibule najemno cca 0,75-1 objemového množství dle masa, cca 4 lžící papriky/rozpuštěné ve vodě/ i kmín/ drcený/, česnek a majoránka až na konec ok...Na změklé cibulce nechat zatáhnout maso a pak jen dát do hrnce se všemi ingrediencemi a čekat.Nelze nahradit trošku sádla jakýmkoliv i kvalitním rostliným tukem /má pachutě/... Používám domácí vývar /ten musím vodou z poloviny naředit/. Jen je lepší a vyzkoušené dochucovat či dosolit až druhý den. totéž platí o zahuštení a to !! na 1-1,2kg masa najemnučko nastrouhat malou až střední bramboru...Kdo žádá pikant dle libosti lze lehce přidat špetku nějaké pálivější papriky..Je možné maso několik hodin /či do rána/ naložit do nějaké směsi koření,papriky ap..Jen pozor na sůl -ta tam nesmí být , aby nevytáhla z masa vodu..Za cca 25 min.v tlakáči, za cca 1hod klasicky v hrnci /tam se musí počítat s vyšší ztrátovou vody při odpaření/..Toto jídlo je nejlepší 2-4 den tak jako svíčková...Přílohy: čerstvá cibule dle libosti, knedlík či chleba.
Výborný. Nikdy předtím jsem si na guláš netroufnul, ale s tímhle receptem jsem ho vařil už i pro 30 lidí a funguje pořád dobře. :-)
Moc dobrý gulášek :-) děkuji za recept :-) Zahustila jsem chlebem, nemixovala a podavala v opeklém vydlabaném bochníčku. Byly boule za ušima. Dávám za jedna!
já taky přibrousí chilli...nyní mám nasekané pepričky a jen ks´dž dám jadýrka..tak hezky brousí jazýček :-*
Ládíku voda ...nebo vývbar slouží na dušení ...ono záleží , jaký máš základ...samo jak se říká kolik masa tolik cibule a vodu pak přiléváš na konec když děláš omáčku...záleží teda i na základu...ale tak z kila masa udělám kolem 3 -4 litry celkem s omáčkou.....
zrovna jej vařím podle osvědčeného receptu...jen podlévám místo vody , vývarem .....používám i gulášové koření a nezjistil jsem že by koření za 5 korun bylo horší než ty "značkové" a drahé a jak píše Lucka ...Ameriku / teda zahustit hladkou moukou s vodou/ musíš přes sítko , pak nejsou cucky a nejlepší je nastrouhaná tvrdá chlebová kůrka ..je jí třeba více...ale guláš dostane jinou chuť...říká se že , Maďaři hustí guláš kůrkou ...ale asi by šlo i dát na kousky nalámaný starý rtvrdý chleba a tozvaří se.... jinak ty igredience jak jsou posané nahoře...někdo pak na talíř nasype na guláš cibuli na kolečka nakrájenou ...je to věc chuti... a majoránku nakonec nevařit ale nešetřit s ní... :-)
Tak ted sem delala poprve v zivote veprovy gulas,vynikajici,mela se strach z te mouky,ze tam budou pucky,ale nakonec to dopadlo dobre,vynikajiíci,vsem vrele doporucuji :-)) :-P
akorat mi chyby kolik vody mam dat a na kolik porci staci. :-\
Je moc dobrí ale ja bych tam přidál jednu papričku čili dal jsem za jedna
Je trochu jinačí než jsme zvyklí, ale za to je super. Budu vařit dál a dávám 1.
guláš jsem dělala poprvé v životě a povedl se výborně.přidala jsem rajský protlak a byl super i když jsem mněla z toho obavy.
Gulášek dělám, už po několikáté podle tohoto receptu a dávám za jedna, opravdu je výborný, občas přidám i trochu hovězího. Dávám za jedna
Tlakový hrnec nemám, vepřové maso bývá maximálně do hodiny měkké...
60 minut to trvá asi jenom v tlakovém hrnci, že? :-) Dělám to už 2hodiny a maso furt není měkké...Spíš jen skoro měkké, takže už tam mám kromě majoránky všecko :-) A chuťově mňamka
Taky to byl můj první guláš, přidala jsem ještě rajčatový protak a trochu gulášového koření a opravdu se mi povedl.Výborný, díky!
Super recept :-) Přidávám se k dlouhé řadě těch, kdo tento guláš dělali jako jejich první pokus o guláš :-D Fakt byl moc dobrý. Mňamka
take to byl muj prvni gulas, co jsem varila a opravdu se povedl, pritel mel boule az za usima ... klasicky, jednoduchy, proste mnam :o)
Tak sem to dneska taky zkusil, jako svuj prvni gulas pridal sem jeste masox (gulasovy) a kdyz se maso vyndalo z gulase pred mixovanim, tak sem ho jeste trochu orestoval aby bylo chutnejsi i to maso a opravdu se zadaril. Diky za recept
Janka, skús pridať paradajkový pretlak, nie kečup a to ešte pred zaliatím vodou.
Vyborný, byl to můj první guláš. Nemáte tip, jak mu dodat tu hospodskou červenou barvu?
Opravdu výbornej recept! Moc sme si s přítelem pochutnali. I když to byl můj první guláš,byl skoro jako od maminky.
Nedávno jsem se dozvěděla,že guláš je výborný,když se současně s cibulí orestují zelené papriky,jak tady podotýká Olga.Dát jí hodně!Vyzkoušela jsem a guláš neměl chybu.
Maso netreba vyberať, keď sa popráši múkou, trocha osmaží a zaleje vodou, nechá sa povariť vznikne dobrá omáčka - šťava, pridávam ešte nakrájanú zelenú papriku a paradajky, čierne korenie, zelenina tomu dodá lepšiu chuť.Môže sa zahustiť aj postrúhaným zemiakom a nechať dobre prevariť, vtedy sa nemôže stať, že by vám vznikla múková omáčka.Dobré je, keď zel.paprika trocha štípe, to patrí k dobremu gulášu.
Lepsi gulas jsem si v zivote nepripravil,protoze podle tohoto receptu nemel chybu.Dekuji za skvelou radu a pomoc.Bydlim v Barcelone a mym pratelum opravdu zachutnal.
Můj první povedený gulášek! Z každého předtím mi vždycky vylezla papriková omáčka. :-)Super,děkuju za recept
Vynikající gulášek, plný chutí. Přidala jsem do něho ještě trošku pepře a pálivé papriky a neměl chybu :-). Taky jsem nevěděla přesně co se myslí pod zaprášením moukou, tak jsem mouku rozkvedlala ve vodě a vlila do guláše a nechala 20 minut povařit, nakonec jsem přidala česnek, který guláš pěkně provoněl. Děkuji za tip.
Vzhedem k tomu, že jsem nemehlo na vaření tak jsem to vyzkoušel a světe div se, chutnalo to dětem i manželce a to je v mém případě co říct. Opravdu super a děkuji.
Jednoduché, rychlé, skvělé! S přítelem jsme si bezvadně pochutnali, i když vepřové nejím
Díky za výborný recept. Guláš jsem dělala poprvé a i s hovězím masem to nemělo chybu
gulášek jak od Nezmara
Pro začátečníky (jako jsem já) je tento recept výborný. Zezačátku jsem si myslel, že jsem neodhadl zasypání mouky a výsledný efekt se dostavil . Česnek parádně provoněl jídlo a jediné co jsem přidal bylo chili, ať to má říz .
vyzkousejte to na konci zahustit chlebem, nadroli se strida z 2-5dni staryho chleba a necha se to tam rozpustit, ale az uplne na konci a musite porad michat. Dobry je taky pridat kecup nebo protlak klidne uz na zacatku.
Zapraseni moukou znamena co? Kdyz delam omacky, v hnrku rozskvedlam mouku s vodou a naliju pomalu do omacky na zahusteni. Je to ten samy postup? Dekuju za vysvetleni!!
NO řeknu vam že to není žádný záztrak,asi nejhorší guláš co jsem kdy jedl!!Něco tomu chybí!!
Dneska jsem to vařila.) je to opravdu mňamka! Jen jsem přidala masox,má to výraznější chuť.
Sem to udelal podle receptu a uz to voni jak gulas a chutna to taky tak. Varim poprve :-) Super
Když si den předem maso naložíme : trocha oleje, vejce, trošku kečupu, worchestr. omáčky a hodně cibule, nadrobno nakrájené, bude maso v gulášku pikantnější.
poprve v zivote sem varil, udelal sem to, prvni prekvapeni bylo, ze to vonelo jako gulas, druhy prekvapeni bylo, ze to chutnalo jako gulas a treti prekvapeni bylo, ze to bylo fakt i dobry
Přidávám smetanu je to fakt dooost dobrý...
Pridavam jeste pred zaprasenim moukou nakrajenou papriku, rajce a nejmene dve lzice calamady. Bez toho je to jenom takova omacka..