Vykoštěný kuřecí plát nasolíme z obou stran,položíme ho kůží dolů na alobal nebo pečící folii a pomažeme ho mletou směsí.
2
Mletá směs:mléko, koření a vejce spolu rozmícháme. Pokrájený rohlík v něm namočíme, přidáme mleté maso, zamícháme, případně přisolíme.
3
Na mletou směs položíme mrkev a papriku pokrájenou na hranolky, posypeme hráškem a kukuřicí (sterilované, mražené), zakryjeme šunkou,z avineme s pomocí folie (alobalu) a položíme do pekáče s troškou vody.
4
Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut zakryté. Pak folii (alobal) odstraníme a bez přikrytí necháme dopéct dozlatova s občasným podlitím a přelitím výpekem. Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovou oblohou nebo pečivem. Dobré i vychladlé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|29. 8. 2013 17:38
Kuře plněné mletým masem bylo vynikající. Podávala jsem s brambory. Příště hrášek s mrkví zamíchám rovnou do mleté, bude to snadnější. Přidat se může vlastně cokoli. Děkuji a ještě jednou, bylo to vynikající! :-) P.S.: vykostit kuře není složité, jen se to složitě jeví.
lubka
|10. 2. 2012 07:40
na vykosteni jsem si netroufla a kureti naplnila mletym masem bricho, mrkev jsem do ni napichala, ostatni nedala. trochu naplne zbylo, tak jsem udelala kouli a pekla ji s kuretem. dobry to bylo
Hopsa
|13. 5. 2011 09:24
Hrášek nejíme tak jsem na šunku dala listový špenát, bylo to moc dobré, barevné a určitě jsem nedělala naposledy.
Děkuji za pěkný recept.